Αποχωρεί από τη Williams με το τέλος του 2022 ο Nicholas Latifi


Ο Nicholas Latifi θα αποτελέσει παρελθόν για την ομάδα της Williams με το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: WILLIAMS
  • 23/9/2022

Ο Nicholas Latifi έχει συμβόλαιο με τη Williams ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για το 2023, ήταν γνωστό πως η ομάδα εξερευνούσε εναλλακτικές, έχοντας παράλληλα εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Alex Albon για την επόμενη διετία τουλάχιστον.

Σήμερα, 23/9, ήρθε κι η επιβεβαίωσε πως ο Latifi θα αποχωρήσει από το Grove με το τέλος του πρωταθλήματος.

Επικρατέστερος αντικαταστάτης του στην παρούσα φάση είναι ο Logan Sargeant, οδηγός της F2 και μέλος της ακαδημίας της Williams.

Ο Καναδός οδηγός δήλωσε σχετικά: 

«Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω όλους στη Williams Racing - όλους τους ανθρώπους που επέστρεψαν στο εργοστάσιο και αυτούς με τους οποίους συνεργάζομαι στην πίστα - τα τελευταία τρία χρόνια. Το αρχικό μου ντεμπούτο στη F1 αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, αλλά τελικά ξεκινήσαμε στην Αυστρία και, παρόλο που δεν έχουμε πετύχει μαζί τα αποτελέσματα που ελπίζαμε, ήταν ακόμα ένα φανταστικό ταξίδι. Η απόκτηση αυτών των πρώτων πόντων στην Ουγγαρία πέρυσι ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ και θα προχωρήσω στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου με ιδιαίτερες αναμνήσεις από τα χρόνια μου με αυτήν την αφοσιωμένη ομάδα. Ξέρω ότι κανείς μας δεν θα σταματήσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια μέχρι το τέλος της σεζόν.»

Jost Capito, CEO και Team Principal της ομάδας, σχολίασε:

«Εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας, θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Nicholas για τα τρία χρόνια σκληρής δουλειάς του με την Williams. Είναι ένας σπουδαίος ομαδικός παίκτης που έχει εξαιρετική στάση απέναντι στους συναδέλφους και τη δουλειά του και είναι ιδιαίτερα συμπαθής και σεβαστός σε όλη την επιχείρηση. Ο χρόνος μας μαζί πλησιάζει τώρα στο τέλος του, αλλά ξέρω ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεγιστοποιήσει αυτό που μπορούμε να κάνουμε μαζί για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή τύχη για το μέλλον του, τόσο μέσα όσο και έξω από το cockpit.»