Αποχωρεί από την Alpine o Prost, έρχεται ο Szafnauer κι η BWT


Ο Alain Prost αποχωρεί από την Alpine, με τον Otmar Szafnauer να έρχεται στην θέση του team principal της γαλλικής ομάδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 17/1/2022

Οι ανακατατάξεις στο εσωτερικό της ομάδας της Alpine συνεχίζονται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autosport, ο επί σειρά ετών συμβουλάτορας της ομάδας, Alain Prost, αποχώρησε από το Enstone. Πιστεύεται πως είχε ετήσιο συμβόλαιο με την Alpine, και απλώς αποφασίστηκε να μην ανανεωθεί για το 2022, με επιλογή της κεντρικής εταιρείας.

Έχει προηγηθεί, ασφαλώς, η απόλυση Marcin Budkowski από τον ρόλο του de facto team principal της γαλλικής ομάδας, η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το ρεπορτάζ του βρετανικού μέσου αναφέρει πως πλησιάζει η ώρα να γίνει αυτό που φημολογείται από το περασμένο φθινόπωρο: ο Otmar Szafnauer θα γίνει ο νέος επικεφαλής της Alpine, έχοντας αποχωρήσει από το αντίστοιχο πόστο που κατείχε στην Aston Martin.

Μαζί του αναμένεται να φέρει και την BWT, την εταιρεία φιλτραρίσματος νερού από την Αυστρία, πράγμα που σημαίνει πως το νέο μονοθέσιο της θα έχει κάποια στοιχεία του ροζ χρώματος για το 2022.

Η εταιρεία έχει ήδη χαθεί από το site της Aston Martin, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η διακοπή της συνεργασίας τους.