Αποχωρούν Brawn και Symonds από τη Formula 1 μέσα στο 2022


Οι Ross Brawn και Pat Symonds θα αποχωρήσουν από τα επιτελικά πόστα τους στη Formula 1 μέσα στο 2022, όπως έγινε κι επίσημα γνωστό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/12/2021

Μετά από 5 σεζόν στο σπορ, οι Ross Brawn και Pat Symonds θα αποχωρήσουν από τη Formula 1.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ενός εγγράφου που διαμοίρασε το σπορ και αφορά τα μελλοντικά σχέδιά του.

Σύμφωνα με αυτό, ο Brawn, που έχει τον ρόλο του γενικού διευθυντή στο σπορ, θα αποχωρούσε από την θέση αυτή, αν και δεν είναι γνωστό πότε θα γίνει αυτό εντός του 2022.

Ο Brawn ανέλαβε την θέση αυτή το 2017, όταν η Liberty Media εξαγόρασε τα δικαιώματα της F1 από τη CVC και τον Bernie Ecclestone.

Λίγο μετά κατέφτασε στο σπορ κι ο Pat Symonds, που έγινε ο επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου του σπορ, ο ενορχηστρωτής των αλλαγών στους κανονισμούς για το 2022.

Οι δύο άντρες, στα 67 και 68 τους έτη αντίστοιχα, αποφάσισαν πως αυτό ήταν το καλύτερο για τους ίδιους, και με δεδομένο ότι το μέλλον του σπορ για τουλάχιστον ως και το 2026 είναι προκαθορισμένο, κρίνουν πως το έργο τους έχει ολοκληρωθεί.

Αρκετοί από το επιτελείο του Symonds θα μεταφερθούν στο δυναμικό της FIA, αφού νέος κανονισμός της Ε.Ε. αναγκάζει το σπορ και την διοργανώτρια αρχή να έχουν σαφώς πιο διακριτούς ρόλους, ενώ κι οι ίδιες οι ομάδες ήταν δυσαρεστημένες από το πόσο έντονα διαμόρφωσαν άνθρωποι της Liberty Media, κι όχι η FIA, τους νέους κανονισμούς.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι θα αντικαταστήσουν τους Brawn και Symonds.