Audi: Αποκαλύπτει το livery για την είσοδό της στη Formula 1


Η Audi είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο κοινό την εμφάνιση του μονοθεσίου της, όπως και περαιτέρω πληροφορίες για την είσοδό της στη Formula 1 το 2026.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/4/2023

Είναι γνωστό ότι οι αλλαγές που θα έρθουν στους κανονισμούς της Formula 1 το 2026 θα φέρουν με τη σειρά τους αλλαγές και στο grid του σπορ, με ομάδες να φεύγουν, κι άλλες να έρχονται στη θέση τους, διεκδικώντας μία νέα «καριέρα» στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μία από τις ομάδες που θα κάνει την είσοδό της στο σπορ είναι κι η Audi. Οι Γερμανοί είχαν κάνει γνωστό το ενδιαφέρον τους για μια τέτοια κίνηση, χωρίς όμως να ανακοινώνουν με ποια ήδη υπάρχουσα ομάδα θα συνεργαστούν. Αυτό που ήταν σίγουρο, ήταν ότι η Audi θα ήταν ο προμηθευτής των κινητήρων, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία από το Ingolstadt δεν ενδιαφερόταν να σχηματίσει δική της ομάδα.

Το «παζλ» ξεκίνησε να ολοκληρώνεται όταν η Sauber γνωστοποίησε κι επίσημα το «διαζύγιό» της με την Alfa Romeo, με την Audi να αντικαθιστά τους Ιταλούς χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οι αρχικές εκτιμήσεις των δύο εταιρειών ήταν ότι οι προετοιμασίες θα ολοκληρωθούν πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ οι πρώτες δοκιμές της νέας μονάδας ισχύος, η οποία θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Audi στο Neuburg στη Βαυαρία, θα γίνουν το 2025. Τώρα, οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να αποκαλύψουν την εμφάνιση του μονοθεσίου τους, ή livery.

Η αποκάλυψη θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάης, η οποία θα λάβει χώρα στις 18-27 Απριλίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Automotive News Europe. Η επιλογή της τοποθεσίας είναι στρατηγική, όπως τόνισε η εταιρεία, αφού η Κίνα αποτελεί την πιο σημαντική αγορά για τον όμιλο Volkswagen, στον οποίο υπάγεται κι η Audi. Ταυτόχρονα, η Formula 1 είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό σπορ στην Κίνα, με αυτήν να είναι βάση για πολλούς fans.

«Δυστυχώς το Grand Prix Κίνας δεν έχει γίνει από το 2019 εξαιτίας του Covid,» είπε εκπρόσωπος της Audi στο ANE. Ο ίδιος τόνισε ότι η παρουσίαση του εγχειρήματος της Audi για τη Formula 1 στη Σανγκάη είναι μία κίνηση αναγνώρισης των fans του σπορ στην Κίνα.