Αυτή ήταν η στιγμή που τέθηκε εκτός Formula 1 ο Niko Hulkenberg…


Ένας από τους πιλότους που σίγουρα θα μας λείψουν τη φετινή σεζόν στη Formula 1 όταν κι εφόσον ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σίγουρα θα είναι ο Niko Hulkenberg, το συμβόλαιο του οποίου με τη Renault δεν ανανεώθηκε…

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/4/2020

Όπως αποκαλύπτεται στο όγδοο επεισόδιο της σειράς «Drive to survive», η δεύτερη σεζόν του οποίου προβάλλεται από το Netflix, υπήρξε μία πολύ καθοριστική στιγμή κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2019, η οποία εν πολλοίς έκρινε το μέλλον του «Hulk» στην ομάδα της Renault.

Στον 40ό γύρο του γερμανικού γκραν πρι στην πίστα του Χόκενχαϊμ, ο Γερμανός πιλότος ήταν στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Max Verstappen και όλα έδειχναν πως υπό χαοτικές συνθήκες λόγω της έντονης βροχόπτωσης, θα είχε μια χρυσή ευκαιρία να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών σε αγώνα της Formula 1.

Όμως ένα λάθος είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει στην αμμοπαγίδα, με το μονοθέσιο της Renault να «κολλάει». Εκεί εξανεμίστηκαν οι ελπίδες του Hulkenberg για παραμονή στη γαλλική ομάδα και το 2020 και συνάμα μειώθηκαν και οι πιθανότητές του να βρει σε άλλη ομάδα ένα καλό συμβόλαιο.

Όπως είχε πει στο Netflix πριν από τον αγώνα της Γερμανίας ο επικεφαλής της Renault, Cyril Abiteboul «αυτή είναι η τελευταία χρονιά του συμβολαίου μας με τον Nico, όμως υπάρχει μία συγκεκριμένη περίπτωση ανανέωσης της συνεργασίας μας». Ποια ήταν αυτή η περίπτωση; Ένα βάθρο!

Γι’ αυτό μετά το Χόκενχαϊμ ο Hulkenberg ήταν περίλυπος και έλεγε πως «σήμερα αυτή η εγκατάλειψη θα κοστίσει πολύ». Ο Abiteboul, πάντως, φαινόταν να πιστεύει στον Γερμανό πιλότο, καθώς στο περιθώριο του γκραν πρι του Καναδά είχε πει πως «ο Nico είναι εξίσου γρήγορος, μπορεί και πιο γρήγορος από τον Daniel»…