Αυτό είναι το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς στο μονοθέσιο του Verstappen


Μετά το χατ-τρικ των συνεχόμενων νικών του σε Γαλλία και Αυστρία, τα πράγματα δεν θέλουν να πάνε καλά για τον Max Verstappen.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/8/2021

Η Red Bull του Verstappen ήταν εμφανώς «πληγωμένη» μετά την επαφή με τον Norris στο ξεκίνημα του αγώνα της Ουγγαρίας. Αν και η ομάδα του κατάφερε να επιδιορθώσει το μονοθέσιο στην διακοπή λόγω κόκκινης σημαίας, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα, η ζημιά, ειδικά στο δεξί πλευρό, ήταν πολύ μεγάλη. Διάφορα αεροδυναμικά στοιχεία έλειπαν.

«Ήταν πάρα πολύ απλά», εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, αστειευόμενος ότι ο Verstappen είχε λιγότερη κάθετη δύναμη από τη Haas του Mick Schumacher.

Η έκταση της ζημιάς στην RB16B έγινε εμφανής μόνο μετά τον αγώνα. Ένα εντυπωσιακό κοντινό πλάνο, που μοιράστηκε η Formula 1 στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, δείχνει ότι ο Verstappen έχανε σχεδόν όλα τα αεροδυναμικά εξαρτήματα στη δεξιά πλευρά του μονοθεσίου του.

Ο ίδιος ο Horner ανέφερε ότι η εσωτερική ζημιά στα ψυγεία στο πλευρικό pod θα μπορούσε να είχε τερματίσει τον αγώνα του πιλότου του. «Έπρεπε οι μηχανικοί να φτιάξουν τη δεξιά πλευρά όσο καλύτερα μπορούσαν στον πολύ περιορισμένο χρόνο», εξήγησε.

Χωρίς την «ευκαιρία» της κόκκινης σημαίας, η ομάδα θα είχε σχεδόν σίγουρα αναγκαστεί να αποσύρει το μονοθέσιο από τον αγώνα. «Οι μηχανικοί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με επαναφέρουν στον αγώνα», δήλωσε ο Verstappen, «αλλά το μονοθέσιο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές μετά το συμβάν και ήταν πολύ δύσκολο να οδηγηθεί».

Μόνο το κομμάτι των sidepods αντικαταστάθηκε, καθώς είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στο ατύχημα. Όλα τα υπόλοιπα μπορούσαν να στερεωθούν μόνο με ταινία ή να κοπούν για να διασφαλιστεί ότι δεν θα σπάσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.