Αυτό θα είναι το πρόγραμμα της Formula 1 για το 2021!


Συνολικά 23 αγώνες θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2021, σύμφωνα με το προσχέδιο που παρουσιάστηκε στις ομάδες

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/10/2020

Το πλάνο της Liberty Media για το 2021 περιλαμβάνει τους αγώνες του 2020 συν αυτόν στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας που επί της ουσίας αποτελεί ένα… γραμμάτιο που ξεχρεώνει η Formula 1 στην «Aramco».

Σύμφωνα με το προσχέδιο που παρουσιάστηκε στους επικεφαλής των ομάδων στο περιθώριο του πορτογαλικού γκραν πρι, θα υπάρξουν δύο περίοδοι χειμερινών δοκιμών, στη Βαρκελώνη και στο Μπαχρέιν, στις αρχές Μαρτίου.

Το ξεκίνημα της σεζόν θα γίνει στις 21 Μαρτίου στην Αυστραλία, μία εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθεί ο αγώνας του Μπαχρέιν και στις 11 Απριλίου το γκραν πρι της Κίνας.

Ο πρώτος αγώνας στο Βιετνάμ θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου, εφόσον οι συνθήκες ευνοήσουν κάτι τέτοιο, μιας και προς το παρόν η ασιατική χώρα ταλανίζεται από εσωτερική πολιτική αστάθεια.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Formula 1 θα ξεκινήσει στις 9 Μαϊου από τη Βαρκελώνη. Στις 23 του ίδιου μήνα θα γίνει το γκραν πρι του Μονακό και θα ακολουθήσουν τα γκραν πρι στο Μπακού, στο Μόντρεαλ, στο «Paul Ricard», στο «Red Bull Ring», στο Σίλβερστοουν και στη Βουδαπέστη, την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου.

Η επιστροφή στη δράση θα γίνει στα τέλη Αυγούστου με «triple header» σε Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία, πριν το ταξίδι στην ανατολή για τους αγώνες στη Σιγκαπούρη και στην Ιαπωνία.

Θα ακολουθήσει η Ρωσία, με το οποίο θα ολοκληρωθεί ακόμα ένα «triple header», κι εν συνεχεία τα υπερατλαντικά γκραν πρι σε Μεξικό και Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στην νέα πίστα του Ρίο Ντε Τζανέιρο που θα αντικαταστήσει αυτή του «Ιντερλάγκος».

Η αυλαία θα πέσει με τους δύο αγώνες στη Μέση Ανατολή, σε Σαουδική Αραβία και Άμπου Ντάμπι.

Όλα αυτά, βεβαίως, κορωνοϊου επιτρέποντος, καθώς όπως είδαμε και φέτος, η πανδημία δύναται όπως προκαλέσει πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα. Γι’ αυτό η Liberty Media προσανατολίζεται στο να έχει stand by τουλάχιστον 3-4 πίστες, προκειμένου να τις εντάξει στο καλεντάρι ακόμα και μεσούσης της αγωνιστικής σεζόν.

Το προσχέδιο του 2021

Αυστραλία

Μπαχρέιν

Κίνα

Βιετνάμ

Ισπανία

Μονακό

Αζερμπαϊτζάν

Καναδάς

Γαλλία

Αυστρία

Μεγάλη Βρετανία

Ουγγαρία          

Βέλγιο

Ιταλία

Ολλανδία

Σιγκαπούρη

Ιαπωνία

Ρωσία

Μεξικό

Όστιν

Βραζιλία

Σαουδική Αραβία

Άμπου Ντάμπι