Αυτός είναι ο οδηγός που πρέπει να αντικαταστήσει τον Hamilton στη Mercedes


Ο Ολλανδός οδηγός αγώνων Tom Coronel κατάθεσε την άποψή του για τον πιλότο που πρέπει να πάρει τη θέση του Hamilton όταν έρθει η στιγμή να αποχωρήσει από τη Mercedes.

  • 6/6/2022

Ο 50χρονος Ολλανδός οδηγός Tom Coronel με την μακρά πορεία του στον χώρο των αγώνων και τη μεγάλη εμπειρία που έχει αποκομίσει από τις περισσότερες από 1.000 συμμετοχές του σε διάφορες διοργανώσεις, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο RacingNews365.nl κατάθεσε την άποψή του για τον άνθρωπο που πρέπει να επιλέξει η Mercedes όταν έρθει η στιγμή για να αντικαταστήσει τον Lewis Hamilton.

O 27χρονος Ολλανδός Nyck de Vries
O 27χρονος Ολλανδός Nyck de Vries

Σύμφωνα με τον Coronel αυτός πρέπει να είναι ο συμπατριώτης του Nyck de Vries ο οποίος αυτή τη στιγμή εκτελεί χρέη test driver για την ομάδα του Toto Wolff. Παράλληλα, ο de Vries οδηγεί για τη Mercedes-EQ στη Formula E και έχει αναδεχτεί σε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές κατακτώντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα την περυσινή σεζόν.

Πιο πριν και συγκεκριμένα το 2019 ο 27χρονος είχε κερδίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Formula 2 οδηγώντας για την ART Grand Prix ενώ στο φετινό Grand Prix της Ισπανίας έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 αντικαθιστώντας τον Albon στη Williams για το FP1, ξεπερνώντας μάλιστα τον Latifi.

O Coronel τόνισε πως ο Toto Wolff πρέπει να έχει πάντα ένα σχέδιο ανάγκης σε περίπτωση που προκύψει μια ξαφνική αποχώρηση και αυτό είναι ένα μάθημα που πήρε από την περίπτωση του Nico Rosberg όταν πέρασε την πόρτα της εξόδου αμέσως μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016.

«Αν ο Hamilton αποχωρήσει από τη Mercedes το 2023 που λήγει το συμβόλαιό του, τη θέση του πρέπει να την πάρει ο Nyck. Είναι ένας οδηγός που έχει κάνει όλα όσα έπρεπε να κάνει. Έχει κερδίσει όλα τα πρωταθλήματα που έπρεπε να κερδίσει. Είναι ένας πιλότος της σειράς των Russell, Norris και Verstappen. Αν κοιτάξει κανείς το track-record θα διαπιστώσει ότι δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με άλλους οδηγούς που τρέχουν σήμερα στη Formula 1».

Δείτε τον Nyck de Vries να θυμάται τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρια του...