Bελγικο Γκραν Πρι: "1-2" της Ferrari με pole στον Leclerc


Oι Ferrari επέστρεψαν δυνατά μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα παίρνοντας τις δύο πρώτες θέσεις στις κατατακτήριες δοκιμές του Βελγικού Grand Prix

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/8/2019

Όσοι υποστήριζαν ότι η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές θα έφερνε και μία διαφορετική εικόνα στο πρωτάθλημα της Formula 1 φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται. Οι Ferrari κυριάρχησαν στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Σπα, δείχνοντας ότι η συγκεκριμένη πίστα τους ταιριάζει απόλυτα.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Leclerc στην τρίτη του φετινή pole ελπίζοντας να την μετατρέψει σε νίκη για τον αυριανό αγώνα. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Vettel ο οποίος δήλωσε ότι γενικά το αυτοκίνητο δείχνει αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. 

Στις δύο επόμενες θέσεις οι δύο Mercedes με Hamilton και Bottas που ελπίζουν να έχουν μία καλύτερη τύχη.

Την δεκάδα έκλεισαν οι Verstappen με Red Bull, Ricciardo με Renault, Hulkenberg με Renault, Raikkonen με  Alfa Romeo, Perez με Racing Point και Magnussen με Haas.

O αυριανός αγώνας που ξεκινά στις 16.10 αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η Ferrari φαίνεται να έχει το πάνω χέρι στην συγκεκριμένη πίστα ενώ και οι Mercedes περιμένουν ότι οι λίγο πιο ψυχρές συνθήκες θα αλλάξουν προς όφελός τους την διαφαινόμενη κατάσταση.