Brawn: Άλλος ένας χρόνος για να μειωθούν οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες


Ο Ross Brawn τόνισε πως το grid θα συγκλίνει από το 2023, μετά τις ριζικές αλλαγές στους κανονισμούς και παρά το ότι ακόμα αυτό δεν έχει συμβεί.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 16/12/2022

Οι αλλαγές στους κανονισμούς της F1 για το 2022 είχαν διπλό σκοπό: να κάνουν τους αγώνες πιο θεαματικούς καθώς τα μονοθέσια θα ήταν σε θέση να ακολουθούν το ένα το άλλο ευκολότερα, και να μειώσουν τις διαφορές ανάμεσα στις ομάδες.

Το δεύτερο δεν έχει πραγματικά συμβεί, με δεδομένο ότι και πάλι υπήρχε μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις τρεις πρωτοπόρους και το midfield.

Μιλώντας στο Autosport, ο Brawn, που αποχωρεί από την θέση του επικεφαλής αγωνιστικών ζητημάτων του σπορ με το τέλος του 2022, τόνισε πως τα οφέλη των αλλαγών θα φανούν από το 2023, κι εξηγεί το γιατί:

«Πιστεύω πως χρειαζόμαστε ακόμα μία χρονιά. Πιστεύω πως, όταν έρχονται νέοι κανονισμοί, υπάρχουν ομάδες που τους κατανοούν καλύτερα.

«Το 2009, που είδαμε πάλι μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, 2-3 ομάδες τα είχαν πάει καλά, οι άλλες δυσκολεύτηκαν - ακόμα και κάποιες από τις μεγάλες ομάδες. Οπότε, θεωρώ πως χρειαζόμαστε έναν χρόνο ακόμα.

«Δεν ξέρω τι θα κάνουμε αν συνεχίσει η κατάσταση ως έχει, γιατί θέσαμε πολλές προτάσεις που το αποτρέπουν αυτό - το cost cap, τα μονοθέσια και τις πίστες που έχουμε αλλάξει για να βοηθήσουμε την κατάσταση. Όλα πλέον έχουν αλλαχθεί για να διατηρηθεί το κύρος του σπορ, αλλά να μειωθούν κι οι διαφορές στο grid. Και έχουμε και περιορισμούς στον αεροδυναμικό τομέα, που έχουν να κάνουν με το πού έχει τερματίσει η εκάστοτε ομάδα στο πρωτάθλημα.

«Οπότε, αισιοδοξώ.»