Carlos Sainz: Ο κίνδυνος να εξελιχθεί σε έναν νέο Rubens Barrichello για τη Ferrari


Με ένα τόσο καλό μονοθέσιο, όπως είναι η F1-75, είναι θέμα χρόνου να έρθει η πρώτη νίκη του Ισπανού. Αν  όμως καθυστερήσει, ενδέχεται να δημιουργηθούν ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες για τον ίδιο. 

  • KEIMENO: ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΜΠΕΑΣ ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ
  • 6/4/2022

Ήταν Σεπτέμβριος του 2021 όταν ο Carlos Sainz ρωτήθηκε για πρώτη φορά πως θα του φαινόταν αν εξελισσόταν σε νέο "Rubens Barrichello" για τη Scuderia και η ερώτηση του προκάλεσε ένα εμφανέστατο άγχος, σπεύδοντας να απαντήσει πως “στόχος μου είναι μια μέρα να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari”.

To σχόλιο του προκάλεσε ένα μικρό... χαμούλη στα media της Βραζιλίας με τον Ισπανό λίγες ημέρες μετά να τοποθετείται εκ νέου και να τονίζει πως αλλιώς ήταν η δήλωση του και αλλιώς παρουσιάστηκε από τους δημοσιογράφους. Μεταξύ άλλων είχε δηλώσει: “Δεν είμαι ακόμα σε θέση να ασκήσω κριτική στον Rubens Barrichello. Έχει κερδίσει αρκετούς αγώνες στην καριέρα του ενώ εγώ κανέναν. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον ίδιο”.

Για όσους δεν θυμούνται ο Βραζιλιάνος φόρεσε την κόκκινη φόρμα για 6 σεζόν (2000-2005) και ο ρόλος του ήταν ξεκάθαρα αυτός του πιλότου νούμερο #2 στηρίζοντας την παντοκρατορία που είχε δημιουργήσει ο Michael Schumacher. Πόσο πιθανό είναι αυτός ο ρόλος να αποδοθεί και στον Ισπανό;

Αν υπάρχει ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα που έχει εξαχθεί από τους δύο πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος είναι πως η F1-75 έχει αναπτυχθεί με εξαιρετικό τρόπο και δείχνει ικανή να παλέψει για τη νίκη σε κάθε ένα από τα Grand Prix που έρχονται.

Αυτό θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική είδηση για τον Carlos Sainz ωστόσο το αμέσως επόμενο ασφαλές συμπέρασμα που έχει προκύψει -με τα σημερινά δεδομένα- είναι πως ο Charles Leclerc δείχνει να έχει καλύτερο ρυθμό και να κινείται πολύ πιο γρήγορα απ' τον ομόσταυλό του.

Είναι, λοιπόν, λογικό -και για πολλούς αναμενόμενο- όσο το πρωτάθλημα εξελίσσεται και η κόντρα της Ferrari με την Red Bull κορυφώνεται, οι άνθρωποι της Scuderia να μπουν στη διαδικασία να κατηγοριοποιήσουν τους πιλότους ώστε να καταστρώσουν το πλάνο που θα τους οδηγήσει στην κορυφή, μετά από μια μακρά περίοδο “ξηρασίας”.

Ο Sainz μέχρι στιγμής δείχνει να βρίσκεται περισσότερο μέσα στο πεδίο ανταγωνισμού με τον Sergio Perez παρά σε αυτό με τον Max Verstappen, παρά τα τρία συνεχόμενα βάθρα που έχει πετύχει (δύο φέτος και ένα στον τελευταίο αγώνα της περυσινής σεζόν).

Αν θέλει να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση που τείνει να παγιωθεί, θα πρέπει από τον αμέσως επόμενο αγώνα, αυτόν στο Albert Park της Αυστραλίας, να δείξει στους συνεργάτες του στη Ferrari και πρωτίστως στον Charles Leclerc, πως θέλει όσο τίποτα άλλο να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Με ένα τόσο καλό μονοθέσιο και με αρκετούς αγώνες να υπολείπονται, δείχνει αρκετά δύσκολο ο Sainz να μην πετύχει φέτος την πρώτη του pole position και την πρώτη του νίκη. Αν όμως καθυστερήσει, ο χρόνος ενδέχεται να μετατραπεί σε “θηλιά” που θα σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τον... λαιμό του.