Δείτε το νέο safety car της Fοrmula 1!


Η Aston Martin αποκάλυψε το safety car που θα μας συνοδεύσει τη νέα αγωνιστική σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 και μαζί με αυτό το… αχρείαστο medical car.

  • 8/3/2021

Την υπογραφή της Aston Martin θα έχει το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Όχι δεν επιχειρούμε να μαντέψουμε τον νικητή της νέας αγωνιστικής σεζόν, αλλά δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να προβλέψει ότι η παρουσία της βρετανικής φίρμας στα αγωνιστικά δρώμενα θα είναι πιο έντονη από ποτέ.

Και αυτό γιατί πέρα από τα μονοθέσια των Βρετανών, στην Aston Martin θα ανήκει τόσο το Safety Car όσο και το Medical Car.

Η Aston Martin, λοιπόν, δημιούργησε δύο ειδικές Vantage, οι οποίες θα είναι τα αυτοκίνητα ασφαλείας σε 12 από τους 23 αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2021.

Στους υπόλοιπους 11 αγώνες τα safety cars θα είναι οι γνωστές Mercedes AMG GT-R που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στις πίστες, καθώς η συμφωνία προβλέπει ότι η Aston martin δεν θα έχει αυτοκίνητα ασφαλείας σε αγορές στις οποίες δεν έχει μεγάλη εμπορική εμπλοκή, όπως π.χ. στη Βραζιλία.

Δίπλα, λοιπόν, στην απαστράπτουσα Mercedes-AMG GT, θα βλέπουμε και την Aston Martin Vantage, η οποία για να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον νέο της ρόλο αναβαθμίστηκε.

Ειδικότερα, η μέγιστη απόδοση του οκτακύλινδρου συνόλου έφτασε τους 536 ίππους και τα 685 Nm ροπής, αύξηση απαραίτητη ώστε να αντισταθμισθεί και το επιπλέον βάρος του ειδικού εξοπλισμού που θα φέρει το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της F1.

Μιλώντας για ειδικό εξοπλισμό, στα δύσκολα τον λόγο θα έχει η Aston Martin DBX, η οποία θα διατελέσει τον ρόλο του Medical Car, αποδίδοντας 551 ίππους και 700 Nm ροπής.

Και τα δύο αυτοκίνητα εφοδιάζονται με τον οκτακύλινδρο-διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Mercedes-AMG, κατά αυτόν τον τρόπο λοιπόν οι Γερμανοί θα εξακολουθούν να είναι παρόντες στη διαδικασία.

Τόσο το νέο safety car όσο και το νέο medical car θα πραγματοποιήσουν την πρεμιέρα τους στις χειμερινές δοκιμές του πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθούν στις 12-14 Μαρτίου στην πίστα του Bahrain