Δείτε τον Gasly να περνάει... ξυστά από τον γερανό με 200 km/h (videos)


Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος από τον Verstappen επισκιάστηκε από ένα... εξωφρενικό περιστατικό που σημειώθηκε στη Suzuka, κατά την απομάκρυνση της Ferrari του Carlos Sainz. 

  • 10/10/2022

Όλα ξεκίνησαν από την πρόωρη εγκατάλειψη του Carlos Sainz με αποτέλεσμα να χρειαστεί να βγει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας καθώς και ένας γερανός για να απομακρύνει το μονοθέσιο. Ο Pierre Gasly ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα στα pits για να αλλάξει πτέρυγα, επιστρέφοντας στην πίστα επιτάχυνε προκειμένου να φτάσει το «τρενάκι» που είχε σχηματιστεί πίσω από το SC.

Ωστόσο κανείς δεν τον είχε ενημερώσει ότι μέσα στην πίστα, σχεδόν πάνω στην αγωνιστική γραμμή, βρισκόταν ο γερανός. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει με ταχύτητα σχεδόν 200 km/h δίπλα από το όχημα και μάλιστα σε συνθήκες καταρρακτώδους βροχής, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ορατότητα του οδηγού.

Το ακόμα πιο σοκαριστικό video είναι αυτό που δείχνει το περιστατικό από την κάμερα που είναι τοποθετημένη πάνω στο μονοθέσιο του Carlos Sainz. Εκεί φαίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν ο Gasly έπεφτε πάνω στον γερανό.

Όπως είναι λογικό ο Gasly ήταν εξοργισμένος με αυτό που συνέβη ενώ στις δηλώσεις του έκανε λόγο για ασέβεια στη μνήμη του συμπατριώτη του Jules Bianchi, μετά το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην ίδια πίστα τον Οκτώβριο του 2014.

Άμεση και εξίσου οργισμένη ήταν η αντίδραση και του πατέρα του αδικοχαμένου οδηγού, Philippe Bianchi, ο οποίος με ανάρτησή του στο Instagram μίλησε για έλλειψη σεβασμού για τη ζωή των πιλότων αλλά και για τον θάνατο του παιδιού του.

Τέλος, στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι αντιδράσεις των περισσοτέρων οδηγών, με τον Lando Norris να τοποθετείται μέσω ενός αιχμηρού tweet.