Δεν αισιοδοξεί ο Hamilton: «Ίσως πιο πίσω από πέρυσι»


Ο Lewis Hamilton είναι κάθε άλλο πάρα αισιόδοξος για την απόδοση της Mercedes μετά τις πρώτες δοκιμές στο Grand Prix του Μπαχρέιν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 3/3/2023

O Lewis Hamilton ολοκλήρωσε το FP2 στην πίστα του Σακχίρ με διαφορά 6 δεκάτων του δευτερολέπτου από τον πρωτοπόρο Fernando Alonso, με τον George Russell ακόμα πιο πίσω, στην 13η θέση.

Ο 7κις πρωταθλητής τόνισε πως αυτό το αποτέλεσμα δεν συνιστά έκπληξη για τον ίδιο, αν και βρίσκει τη διαφορά μεγαλύτερη από ό,τι την περίμενε:

«Το ξέραμε ήδη από τις δοκιμές, όμως η απόσταση είναι μεγάλη. Προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ, αλλά είναι αυτό που είναι και πρέπει να προσπαθήσουμε να το δουλέψουμε.»

Και συνέχισε:

«Νόμιζα ότι η Ferrari ήταν δεύτεροι. Πιστεύω ότι μακροπρόθεσμα, είμαστε αρκετά κοντά στη Ferrari. Φαίνεται ότι η Aston Martin είναι δεύτερη κι εμείς είμαστε ανάμεσα στην τρίτη και την τέταρτη θέση. Οπότε είμαστε περίπου εκεί που βρισκόμασταν την περασμένη σεζόν, αν όχι λίγο πιο πίσω. 

«Είναι δύσκολο για όλους, και κανείς από εμάς δε θέλει να είμαστε σε αυτό το σημείο, και σίγουρα δεν είμαστε εκεί που αξίζουμε να είμαστε, γιατί όλοι συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και σκεφτόμαστε ο ένας τον άλλο. 

«Όμως είμαστε απλά στον λάθος δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε να απομακρυνόμαστε από αυτό και να βρούμε έναν τρόπο να βρεθούμε στη σωστή πορεία. Αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από τους πρωτοπόρους.»