Δεν βιάζεται να οριστικοποιήσει το πρόγραμμα η Formula 1


Η ανακοίνωση των ημερομηνιών διεξαγωγής των πρώτων οκτώ γκραν πρι της χρονιάς, αφήνει σε εκκρεμότητα το δεύτερο μισό της σεζόν…

  • 2/6/2020

Ο πρόεδρος της Liberty Media, Chase Carey, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να βιαστεί η διοργανώτρια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 για να ανακοινώσει τους υπόλοιπους αγώνες της φετινής διοργάνωσης.

Η λογική «βλέποντας και κάνοντας» είναι αυτή που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στη Liberty Media, καθώς το θέμα του COVID-19 μπορεί από μέρα σε μέρα να ανατρέψει κάθε είδους σχεδιασμό.

Έτσι, μπορεί να ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πρώτων οκτώ αγώνων μέσα σε δέκα εβδομάδες τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και στις αρχές Σεπτεμβρίου, εντούτοις από τη Μόντσα και μετά τίποτα δεν μπορεί να οριστεί άμεσα.

Δεδομένο είναι ότι χώρες όπως η Σιγκαπούρη και ο Καναδάς δεν θα φιλοξενήσουν φέτος αγώνες της Formula 1, ενώ μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η Ιαπωνία, μιας και μόλις την περασμένη Δευτέρα ο promoter του ιαπωνικού MotoGP ανακοίνωση την ακύρωση του αγώνα του 2020. Κι επειδή πρόκειται για κοινό Promoter με τη Formula 1, «φούντωσαν» οι φήμες που θέλουν και τον αγώνα της Σουζούκα να ακυρώνεται.

Αντιθέτως, το Μεξικό, παρότι έχει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊου, ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα φιλοξενήσει κανονικά το γκραν πρι της 1ης Νοεμβρίου στο Μέξικο Σίτι.

Οι πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως μέχρι το τέλος Ιουνίου θα υπάρξει ένα προσχέδιο για το δεύτερο μισό της σεζόν, με τη Liberty Media να επιθυμεί να διοργανώσει από 15 έως 18 αγώνες μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.