Δεν είναι έτοιμη να δεχτεί νέα ομάδα στη Formula 1 η FIA


H Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου δηλώνει πως δεν είναι σε θέση τώρα να δεχτεί μία νέα ομάδα στο grid της F1, με αφορμή την προσπάθεια εμπλοκής της Andretti Autosport στο σπορ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 19/2/2022

Το 2021, ο Andretti θέλησε να εξαγοράσει τη Sauber Motorsport και να συμμετάσχει με την Alfa Romeo F1 στο σπορ, όμως η συμφωνία δεν προχώρησε καθώς ο ιδιοκτήτης της ελβετικής εταιρείας «έκανε πίσω» και δεν θέλησε να προχωρήσει στην πώλησή της.

Τώρα, ο πάλαι ποτέ οδηγός και πλέον ιδιοκτήτης της Andretti Autosport θέλει να κάνει κάτι από το μηδέν, την 11η ομάδα στη Formula 1. 

Για να εισέλθει στο σπορ, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 200 εκ. δολαρίων που έχει οριστεί από τη νέα Συμφωνία Ομονοίας, αλλά φαίνεται πως έχει ήδη διευθετηθεί κι αυτό από την πλευρά των Αμερικανών.

Σύμφωνα με το indystar.com, η νέα ομάδα έχει ήδη συμφωνήσει με έναν κατασκευαστή για προμηθευτή κινητήρων, χωρίς να αναφέρει ποιον όμως. 

Οι ισχύοντες κανονισμοί προβλέπουν πως κάθε νέα ομάδα στο σπορ θα προμηθεύεται κινητήρες από την ομάδα που έχει τις λιγότερες ομάδες στο πελατολόγιό της, και στην προκειμένη περίπτωση αυτή είναι η Renault/Alpine.

Παρόλα αυτά, η FIA δε φαίνεται να είναι τώρα σε θέση να δεχτεί μία νέα ομάδα στο πρωτάθλημα. 

Εκπρόσωπος της FIA δήλωσε στο The Race:

«H FIA δεν είναι τώρα σε θέση να εξετάσει ή να σχολιάσει προθέσεις διαφόρων εταιρειών να μπουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.»

Αυτό σημαίνει πως δύσκολα θα δούμε τον Αμερικανό να φέρνει την 11η ομάδα στο grid, ακόμα και το 2024.