Δεν θέλει επανάληψη του φιάσκου της Παρασκευής η Formula 1


Η FIA ήδη κατέληξε σε ένα εναλλακτικό πλάνο, προκειμένου να μην επαναληφθούν οι εικόνες της Παρασκευής, με την μη διεξαγωγή των ελεύθερων δοκιμών λόγω ομίχλης.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/10/2020

Το πρόβλημα προέκυψε εξαιτίας του ότι ο κανονισμός διεξαγωγής των γκραν πρι της Formula 1 προβλέπει ρητά πως η διακομιδή οποιοδήποτε τραυματία στο πλησιέστερο νοσοκομείο πρέπει να γίνει εντός το πολύ 20 λεπτών.

Εξαιτίας της ομίχλης, ήταν αδύνατη η απογείωση των ιατρικών ελικοπτέρων, ενώ το πλησιέστερο νοσοκομείο βρίσκεται σε απόσταση 54 χιλιομέτρων, στην πόλη Κόμπλεντς.

Προκειμένου να μπορέσει να διεξαχθεί το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, η FIA αποφάσισε ότι θα εφαρμόσει ένα διαφορετικό πλάνο. Έτσι, εφόσον προκύψει ανάγκη διακομιδής ασθενούς στο νοσοκομείο, αυτή θα γίνει αρχικά με ασθενοφόρο για μια απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων, μέχρι το σημείο όπου τελειώνει η οροσειρά του Αϊφελ.

Εκεί οι καιρικές συνθήκες είναι βελτιωμένες, καθώς δεν «πιάνει»  ομίχλη, έτσι μπορούν να πετούν τα ελικόπτερα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να διασφαλιστεί τόσο η ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος του Σαββατοκύριακου, όσο και ότι θα τηρηθεί το 20άλεπτο, όπως προβλέπει ο αγωνιστικός κανονισμός της Formula 1.