Δεν το… κουνάει από τη Formula 1 η Red Bull!


Ο Christian Horner δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την απόφαση της Honda να αποχωρήσει στο τέλος του 2021 από τη Formula 1

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/10/2020

Ο επικεφαλής της Red Bull καλείται να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την ομάδα του, αλλά και για την «ομογάλακτη» AlphaTauri, καθώς το «άδειασμα» από τη Honda έρχεται στο χειρότερο δυνατό χρονικό σημείο.

«Ως ομάδα αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι για την Honda να πάρει την απόφαση και να αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2021. Η απόφασή τους προφανώς μας θέτει ως ομάδα απέναντι σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση, όμως και κατά το παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις . Το βάθος μας ως ομάδα έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν» τόνισε ο Christian Horner.

Ο επικεφαλής της Red Bull υπογράμμισε πως «όπως προκύπτει και από την Συμφωνία Ομόνοιας που υπογράψαμε τον περασμένο μήνα, η Red Bull είναι δεσμευμένη για πολλά χρόνια με τη Formula 1 και περιμένουμε με ενδιαφέρον τη νέα εποχή τεχνολογικών, εξέλιξης κι επιτυχιών που ξημερώνει».

Ο Franz Tost χαρακτήρισε «άτυχη» την απόφαση της Honda να αποχωρήσει από τη Formula 1, λέγοντας πως «είναι ατυχία ότι η Honda αποφάσισε να αποσυρθεί από τη Formula 1, διότι η μονάδα ισχύος τους βελτιώνεται συνεχώς».

Πάντως από πλευράς Honda, ο διευθύνων σύμβουλος Takahiro Hachigo, ξεκαθάρισε πως «έχουμε ακόμα επτά αγώνες για τη φετινή σεζόν, ενώ ήδη έχει προχωρήσει σημαντική η κατασκευή κι εξέλιξη ενός νέου κινητήρα για το 2021. Ο στόχος μας για την επόμενη σεζόν είναι το Πρωτάθλημα».