Διπλό γκραν πρι της Formula 1 θέλουν και οι Ρώσοι


Οι διοργανωτές του γκραν πρι του Σότσι ξεκαθάρισαν στη Liberty Media ότι είναι διατεθειμένοι να φιλοξενήσουν διπλό αγώνα στο δεύτερο μισό της σεζόν.

  • 4/6/2020

Η διοργανώτρια Αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 έχει ανακοινώσει τους πρώτους οκτώ αγώνες της διαφοροποιημένης, λόγω COVID-19, φετινής σεζόν, έχοντας αφήσει να εννοηθεί ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου ενδεχομένως να υπάρξουν δημόσιες τοποθετήσεις και για το δεύτερο μισό.

Με τους αγώνες του Μπακού, της Σιγκαπούρης και της Ιαπωνίας να είναι σχεδόν σίγουρο πως δεν θα διεξαχθούν, περιορίζονται αισθητά οι επιλογές της Liberty Media, ως προς τις πίστες που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αγώνες από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι το φινάλε της χρονιάς θα «παιχτεί» στη Μέση Ανατολή, με τους αγώνες στο Μπαχρέιν και στο Άμπου Ντάμπι τις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου.

Όμως από εκεί και έπειτα οι εναλλακτικές είναι λίγες. Παραμένει εντελώς στον «αέρα» εάν η Formula 1 θα μπορέσει φέτος να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τη Βραζιλία. Άλλωστε οι συγκεκριμένες τρεις χώρες τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας κρουσμάτων και θυμάτων από τον COVID-19.

Η Ρωσία, λοιπόν, ξεκαθάρισε πως όχι απλά επιθυμεί, αλλά είναι σε θέση να φιλοξενήσει δύο αγώνες back to back, προσφέροντας τη Formula 1 όλα τα εχέγγυα που απαιτούνται ώστε να υπάρξει η απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Άλλωστε το Σότσι διαθέτει αεροδρόμιο, έχει ξενοδοχειακή υποδομή και συνάμα είναι αρκετά μακριά από άλλες μεγαλουπόλεις της Ρωσίας, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη «απομόνωση» που θέλει η Liberty Media.