Δύσκολο ξεκίνημα στο 2023 προβλέπει για τη Mercedes ο Wolff


Ο CEO και επικεφαλής της Mercedes F1, Toto Wolff, θεωρεί πως το πρωτάθλημα του 2023 θα βρει την ομάδα του να υστερεί της κορυφαίας Red Bull.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 17/1/2023

Το 2022 έκλεισε με τη Mercedes σε ανοδική πορεία, έχοντας πανηγυρίσει και μία νίκη στο Interlagos δια χειρός George Russell.

Με δεδομένο ότι η ομάδα θα επιμείνει στον σχεδιασμό των στενών, λεπτών sidepods (zero-pod η ορολογία), καθώς θεωρείται πως υπάρχει αρκετή «κρυμμένη» απόδοση σε αυτό το concept, ο Toto Wolff φρονεί πως το 2023 θα βρει τους Γερμανούς και πάλι πίσω από τη Red Bull, ή ακόμα και τη Ferrari, προτού έρθει η πρόοδος:

«Πιστεύω πως καταλάβαμε πώς χάσαμε έδαφος, πού κάναμε λάθος, και πού είχαμε κενά στην κατανόηση των δεδομένων.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να φανεί αυτή η πρόοδος στο επόμενο μονοθέσιο. Αλλά μόνο όταν αρχίσουν οι δοκιμές θα φανεί αν έχουμε ξεκλειδώσει την απόδοση που θεωρούμε πως από πάντα είχε το αυτοκίνητο.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως, όταν η αφετηρία μας είναι μισό δευτερόλεπτο πίσω, θα είναι δύσκολο να φτάσουμε τόσο σπουδαίους οργανισμούς όπως η Red Bull ή η Ferrari.

«Έχοντας πει αυτό, βέβαια, είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι στο να πετύχουμε ακριβώς αυτό. Αλλά πρέπει να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες.»