Έγκλειστος στο εργοστάσιο της Williams στο Γκρόουβ!


Ο ιδιοκτήτης της ιστορικής ομάδας της Formula 1 έχει επιλέξει να περάσει την περίοδο της καραντίνας στον χώρο όπου μεγαλούργησε τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, κι όχι στην πολυτελή οικεία του!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/5/2020

Στις 16 Απριλίου ο Sir Frank Williams έκλεισε τα 78 χρόνια του. Γενέθλια υπό πρωτόγνωρες συνθήκες για τον γεννημένο το 1942 ιδιοκτήτη της δεύτερης –από πλευράς κατάκτησης τίτλων- ιστορικότερης ομάδας της Formula 1, καθώς ήταν υποχρεωμένος να τα γιορτάσει υπό συνθήκες καραντίνας.

Ο Sir Frank επέλεξε να περάσει την περίοδο του εγκλεισμού όχι στην πολυτελή οικεία του, αλλά στο εργοστάσιο της ομάδας, στο Γκρόουβ! Εκεί, ανάμεσα στα δημιουργήματά του, τα μονοθέσια που ανέδειξαν την Williams ως μία από τις σημαντικότερες ομάδες στην ιστορία της Formula 1.

Η αλήθεια είναι ότι ο 78άχρονος Sir Frank από τον θάνατο της επί σχεδόν 40 χρόνια συζύγου του, Virginia, το 2013, πολλές βραδυές επέλεγε να μένει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του στο εργοστάσιο της ομάδας. Όμως οι «ειδικές» συνθήκες της καραντίνας επέβαλλαν την παραμονή του σε συγκεκριμένο χώρο.

Άλλωστε ο Sir Frank ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, μιας και εδώ και 34 χρόνια είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, έπειτα από το τροχαίο ατύχημα που είχε στις 8 Μαρτίου του 1986.

Βεβαίως έχει αρκετούς ανθρώπους που τον φροντίζουν, ενώ πολύ συχνά τον επισκέπτεται και ο ηλικίας 2,5 ετών εγγονός του, ο γιός της Claire Williams, στον οποίον οι Sir Frank έχει μεγάλη αδυναμία.

Όσο για το πώς περνά τον χρόνο του, η κόρη του αποκάλυψε πως «παρακολουθεί μανιωδώς αγώνες ράγκμπι από το παρελθόν, καθώς και ιστορικούς αγώνες της Formula 1»!