Έκπληκτος με την pole στο Silverstone o Carlos Sainz


Ο poleman του Βρετανικού GP, Carlos Sainz, δηλώνει έκπληκτος, καθώς δεν πίστευε πως ο γύρος του ήταν «κάτι το ιδιαίτερο».

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/7/2022

Ο Carlos Sainz «έκλεψε» την pole position στο Silverstone από τα χέρια των Max Verstappen και Charles Leclerc, εκπλήσσοντας άπαντες με την επίδοσή του, στον δρόμο για την πρώτη του φορά στην πρώτη θέση της εκκίνησης.

Έκπληκτος είναι κι ο ίδιος, όμως, όπως εξήγησε στη συνέντευξη που έδωσε στον Billy Monger λεπτά μετά το τέλος των κατατακτήριων.

«Ήταν ένας καλός γύρος, αλλά δυσκολευόμουν αρκετά με το στεκούμενο νερό με τα ενδιάμεσα ελαστικά, υπήρχε πολύ στεκούμενο νερό, ακόμα και στην αγωνιστική γραμμή, και ήταν πολύ εύκολο να χάσω το γύρο,« είπε ο οδηγός της Ferrari.

«Ήταν επίσης πιο δύσκολο να φέρω τα ενδιάμεσα ελαστικά στην επιθυμητή θερμοκρασία.

«Στο τέλος έβγαλα έναν γύρο, που δε θεώρησα ότι ήταν κάτι ιδιαίτερο, απλά για να υπάρχει στον πίνακα, και τελικά ήταν pole position που ήρθε ως έκπληξη.»

Όταν ρωτήθηκε αν έχει πιθανότητες για νίκη στον αγώνα, ο ίδιος απάντησε:

«Έτσι πιστεύω. Ο ρυθμός ήταν εκεί όλο το Σαββατοκύριακο, εκτός από την τρίτη περίοδο δοκιμαστικών όπου είχαμε κάποια θέματα που πιστεύουμε ότι λύσαμε για τις κατατακτήριες, αλλά αν βασιστώ στο ρυθμό που είχα στη δεύτερη περίοδο δοκιμαστικών, τότε θα πρέπει να είμαστε σε μια καλή θέση για να προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε.

«Είμαι σίγουρος ότι ο Max και ο Charles θα με πιέσουν πολύ, αλλά θα προσπαθήσω για το καλύτερο, εννοείται.»