Έκπληκτος με την ταχύτητα της απόδοσης της ποινής στον Leclerc o Binotto


Ο διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, δηλώνει έκπληκτος που οι αγωνοδίκες επέδειξαν ταχύτητα στην λήψη της απόφασης να τιμωρήσουν τον Charles Leclerc στο Ιαπωνικό GP, με δεδομένα όσα έγιναν στη Σιγκαπούρη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 9/10/2022

Στον τελευταίο γύρο του Ιαπωνικού GP, ο Charles Leclerc είχε μάχη με τον Sergio Perez για την τελευταία θέση, όταν «έκοψε» το τελευταίο σικέιν της πίστας για να μείνει μπροστά και να πάρει την καρώ σημαία πίσω από τον νικητή και πρωταθλητή Max Verstappen.

Ωστόσο, μέσα σε μερικά λεπτά, είχε δεχθεί ποινή 5 δευτερολέπτων, χάνοντας έτσι την θέση, και μαζί την ευκαιρία να επεκτείνει το πρωτάθλημα οριστικά κι αμετάκλητα.

Ο Mattia Binotto εμφανίστηκε έκπληκτος από το πόσο γρήγορα πάρθηκαν οι σχετικές αποφάσεις, μετά το GP Σιγκαπούρης που έπρεπε να περάσουν δύο και πλέον ώρες για να γίνει γνωστό το αν ο Perez θα κρατούσε τη νίκη.

«Επτά μέρες μετά τη Σιγκαπούρη, όπου χρειάστηκαν τόσοι γύροι για να παρθεί μία απόφαση, και μετά τον αγώνα έπρεπε να ακουστούν οι απόψεις των οδηγών, για να ληφθεί μία απλή απόφαση που ήταν αρκετά ξεκάθαρη, σήμερα χρειάστηκε μόλις μερικά δευτερόλεπτα,» είπε ο ίδιος.

«Εκπλήσσομαι με τις τόσο διαφορετικές συμπεριφορές μεταξύ της Σιγκαπούρης και του σημερινού αγώνα, μετά από τόσο λίγες ημέρες.

«Ήταν σωστή η απόφαση για την ποινή των 5 δευτερολέπτων; Κατά τη γνώμη μας, ο Leclerc δεν κέρδισε κάποιο προβάδισμα. Ήταν μπροστά, παρέμεινε μπροστά, είχε απόσταση, διατήρησε την ίδια απόσταση. Οπότε, είναι κάπως αμφιλεγόμενο, αλλά αυτή ήταν η απόφασή τους, την οποία και δεχόμαστε.»

«Αν πάμε κατευθείαν για την ποινή χωρίς να λαμβάνουμε τίποτα άλλο υπόψιν, όπως και θα έπρεπε, τότε θα έπρεπε να δοθεί ποινή τουλάχιστον 5 δευτερολέπτων και στη Σιγκαπούρη, χωρίς δεύτερη σκέψη,» πρόσθεσε.

«Αυτό θα μας έδινε την ευκαιρία να διαχειριστούμε την κατάσταση πολύ διαφορετικά, και θα ήταν ενδεχομένως μία νίκη για εμάς.

«Οπότε, είμαι εκνευρισμένος και απογοητευμένος και με αυτό.»