Έξι αγώνες sprint στο πρόγραμμα της F1 για το 2023 - Πότε θα γίνουν οι δοκιμές


Το καλεντάρι της Formula 1 για το 2023 θα περιλαμβάνει συνολικά 30 αγώνες, μαζί με τα έξι sprints που αποφασίστηκε να διεξαχθούν το ερχόμενο έτος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 27/9/2022

Μετά τους τρεις αγώνες sprint που διεξήχθησαν το 2021 και το 2022, η F1, η FIA και οι 10 ομάδες αποφάσισαν ομόφωνα να αυξήσουν τον αριθμό των Σαββατιάτικων αγώνων στους έξι για τη σεζόν του 2023.

Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό είναι σε ποια Grand Prix θα γίνουν τα sprints.

Θυμίζουμε πως το καλεντάρι του 2023 αποτελείται από 24 αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, αριθμό-ρεκόρ για το πρωτάθλημα της Formula 1.

«Χαίρομαι που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έξι Sprint θα είναι μέρος του Πρωταθλήματος από το 2023 και μετά, βασιζόμενοι στην επιτυχία του νέου format που εισήχθη για πρώτη φορά το 2021», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali.

«Το Sprint προσφέρει δράση για τρεις ημέρες με τους οδηγούς να παλεύουν για κάτι από την αρχή την Παρασκευή έως τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής, προσθέτοντας περισσότερο δράμα και ενθουσιασμό στο Σαββατοκύριακο.

«Τα σχόλια από τους οπαδούς, τις ομάδες, τους fans και τους συνεργάτες μας ήταν πολύ θετικά και αυτό το format προσθέτει μια νέα διάσταση στη Formula 1, καθώς όλοι θέλουμε να διασφαλίσουμε την επιτυχία της στο μέλλον».

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως οι δοκιμές εξέλιξης του νέου έτους θα διεξαχθούν το τριήμερο 23-25 Φεβρουαρίου στην πίστα του Μπαχρέιν.