Ελάχιστα αυξημένα έσοδα για την F1 κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022


Η Formula 1 ολοκλήρωσε την περίοδο της οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία του Covid-19, και συνεχίζει να καταγράφει υψηλά έσοδα, αλλά και κάπως αυξημένα έξοδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 4/11/2022

Η πανδημία του κορωνοϊόυ επηρέασε σημαντικά την οικονομική κατάσταση του Formula One Group, που μόλις τώρα ολοκλήρωσε την ανάκαμψή του, δύο χρόνια μετά την εξάπλωση του ιού και την άρδην αναδιαμόρφωση του προγράμματος του 2020.

Κατά το διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2022, η F1 κατέγραψε συνολικά έσοδα ύψους 715 εκ. δολαρίων, σε σχέση με τα 668 εκ. δολάρια σε έσοδα του ίδιου διαστήματος κατά το 2021.

Ωστόσο, δεν αυξήθηκαν σημαντικά τα λειτουργικά έσοδαμ, καθώς από 80 έφτασαν 82 εκ. δολάρια, μιας κι ανέβηκαν τα έξοδα.

Οι δέκα ομάδες έλαβαν πληρωμή 370 εκ. δολαρίων συνολικά, που συνιστά αύξηση ύψους 32 εκ. δολαρίων σε σχέση με το 2021.

Τόσο φέτος, όσο και το 2021, στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου έγιναν έξι αγώνες, οπότε η σύγκριση μπορεί να γίνει μεγαλύτερη ευκολία.

Η μόνη σημαντική διαφορά είναι πως φέτος έλειπε το Ρωσικό GP, οπότε τα έσοδα από τους promoters ήταν ελαφρώς μειωμένο, αν και καλύφθηκε από τα έσοδα από τους broadcasters.

«Τα κύρια έσοδα της F1 αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο με την αύξηση στα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης και τις χορηγίες, εν μέρει αντισταθμισμένα από τη μείωση των εσόδων από την προώθηση αγώνων,» ανέφερε χαρακτηριστικά η F1 στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Τα έσοδα από την προώθηση αγώνων μειώθηκαν λόγω των χαμηλότερων τελών που προέκυψαν από τον διαφορετικό συνδυασμό διοργανώσεων, με έναν επιπλέον αγώνα που διεξήχθη εκτός Ευρώπης την προηγούμενη περίοδο.

«Τα δικαιώματα πολυμέσων αυξήθηκαν λόγω της αύξησης των εσόδων από συνδρομές στην F1 TV και των αυξημένων τελών βάσει νέων και ανανεωμένων συμβατικών συμφωνιών και τα έσοδα από χορηγίες αυξήθηκαν λόγω της αναγνώρισης εσόδων από νέους χορηγούς.

«Τα άλλα έσοδα της F1 αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο κυρίως λόγω των υψηλότερων εσόδων φιλοξενίας που προήλθαν από το Paddock Club, το οποίο λειτούργησε σε έναν επιπλέον αγώνα το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και έχει σημειώσει ρεκόρ προσέλευσης από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα.»