Ελεύθερη επιλογή ελαστικών για την εκκίνηση των αγώνων από το 2022


Οι οδηγοί θα μπορούν να εκκινούν τα Grand Prix με όποια γόμα επιθυμούν, αρχής γενομένης από το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/11/2021

Από το 2014, οι κανονισμοί αναφέρουν πως οι πρώτοι 10 οδηγοί των κατατακτήριων θα πρέπει να εκκινούν τους αγώνες με το ελαστικό με το οποίο σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο τους στο Q2.

Συχνά, όμως, είναι τέτοια η ταχύτητα των πιο δυνατών ομάδων που μπορούν να σημειώνουν γρήγορους χρόνους με πιο σκληρές γόμες και να έχουν το πλεονέκτημα έναντι του υπόλοιπου grid.

Πρόσφατα, ο αλυτάρχης της F1, Michael Masi, ρωτήθηκε σχετικά με το αν αυτός ο κανονισμός θα αλλάξει το 2022, απαντώντας πως προς το παρόν δεν έχει προγραμματιστεί κάποια διαφοροποίηση σε σχέση με το τρέχον κανονιστικό πλαίσιο.

Παρόλα αυτά, δημοσίευμα του TheRace.com αναφέρει πως το εν λόγω άρθρο λείπει από τους αγωνιστικούς κανονισμούς του 2022, και σύμφωνα με ρεπορτάζ του, δεν πρόκειται και να προστεθεί.

Υπάρχουν αρκετές ομάδες που πίεζαν προς αυτήν την κατεύθυνση και η F1 μαζί με τη FIA είδαν το κέρδος από την αφαίρεση αυτού του περιορισμού.

Αυτό σημαίνει πως ομάδες κι οδηγοί θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα με ποια γόμα ή ποιο σετ ελαστικών θα ξεκινούν τους αγώνες από τη νέα σεζόν, όπως έγινε και φέτος σε όσα Grand Prix είχαν spint qualifying στο πρόγραμμά τους.