Ένα εξάρτημα κόστους 1 ευρώ κόστισε στον Alonso μία καλύτερη θέση


Ένα λαστιχάκι στεγανοποίησης στέρησε από τον Fernando Alonso ένα σημαντικά καλύτερο αποτέλεσμα στις κατατακτήριες του Grand Prix Αυστραλίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/4/2022

Ο Fernando Alonso βρισκόταν καθ' οδόν ενός πολύ γρήγορου γύρου στο Q3 του Αυστραλιανού Grand Prix, όταν ο κινητήρας της A522 έσβησε, και άφησε τον Ισπανό απλό επιβάτη να έρθει σε επαφή με τις μπαριέρες.

Η ομάδα επιδιόρθωσε το πρόβλημα που είχε προκύψει, και ο Alonso ξεκίνησε τον αγώνα από την 10η θέση, όμως η στρατηγική του δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε, με αποτέλεσμα να μπει για δεύτερη φορά στα pits και να χάσει την ευκαιρία να βαθμολογηθεί, σε ένα τριήμερο που έμοιαζε ικανός ακόμα και για μία θέση στην πεντάδα.

Ο επικεφαλής της Alpine, Otmar Szafnauer, μίλησε στο The-Race.com, κι ανέφερε πως η αιτία της αιφνίδιας απενεργοποίησης του κινητήρα ήταν η απώλεια πίεσης λαδιού που προέκυψε από διαρροή, αφού ένα λαστιχάκι στεγανοποίησης είχε χαλαρώσει.

Το εν λόγω εξάρτημα κοστίζει το πολύ 1 ευρώ στην αγορά.

Ο Αμερικανός δήλωσε:

«Ήταν ένα λαστιχάκι στεγανοποίησης για το δοχείο του λαδιού. Το λαστιχάκι χαλάρωσε, και το λάδι χύθηκε.

«Έχουμε ειδική ρύθμιση που προστατεύει τον κινητήρα, όταν πέφτει η πίεση του λαδιού, αυτό το mode να ενεργοποιείται, κι είδατε τι συνέβη.

«Οπότε, το μόνο που χρειάστηκε ήταν να αλλάξουμε αυτό το λαστιχάκι.»