Ένα κορίτσι του James Bond στην ομάδα Formula 1 της Aston Martin


Η Jessica Hawkins, μία από τις κορυφαίες οδηγούς του W Series, του διεθνούς πρωταθλήματος Formula 3 μόνο για γυναίκες οδηγούς, εντάχθηκε στην Aston Martin Cognizant Formula One Team ως νέα Driver Ambassador.

  • 19/5/2021

Παράλληλα με το νέο ρόλο της Jessica στη διάσημη ομάδα Formula One με έδρα το Silverstone, θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα W Series του 2021, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξάγει αγώνες για την υποστήριξη οκτώ Grand Prix της Formula 1 φέτος.

Εκτός από τους αγώνες στο πρωτάθλημα W Series 2019, στο οποίο πραγματοποίησε εντυπωσιακά δυνατές διαδρομές για να συγκεντρώσει βαθμούς τόσο στο Assen όσο και στο Brands Hatch, η 26άχρονη Jessica από το Poole του Ηνωμένου Βασιλείου, πρώην πρωταθλήτρια του βρετανικού καρτ, έχει αγωνιστεί στη Formula Ford, στη Formula 4, στο βρετανικό πρωτάθλημα Touring Car, στο Jaguar I-Pace eTrophy και στην κατηγορία Mini Challenge UK Pro, στην οποία σημείωσε πέντε νίκες το 2017, τερματίζοντας δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Επιπλέον, έχει εργαστεί εκτενώς ως οδηγός κασκαντέρ, αρχικά για το Fast and Furious Live και στη συνέχεια για το franchise των ταινιών James Bond- η παράτολμη οδήγηση κασκαντέρ της θα αποτελέσει κορυφαία στιγμή για όλους τους petrolheads που θα παρακολουθήσουν την ταινία James Bond, No Time to Die, που θα προβληθεί σύντομα.

«Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη που θα ενταχθώ στην Aston Martin Cognizant Formula One Team ως η νέα Driver Ambassador της και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Lance Stroll, τον Sebastian Vettel, τον Nico Hülkenberg και την υπόλοιπη ομάδα. Στην πραγματικότητα, παρόλο που σίγουρα θα είναι πολύ σκληρή δουλειά, είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα. Άλλωστε, σίγουρα δεν φοβάμαι τη σκληρή δουλειά» δήλωσε η Hawkins.

Και προσέθεσε: «Θέλω επίσης να αποτίσω φόρο τιμής και να ευχαριστήσω το W Series, το οποίο είναι ένα λαμπρό πρωτάθλημα, χωρίς το οποίο απλά δεν θα είχα ποτέ αυτή την απίστευτη ευκαιρία να εργαστώ σε μια τόσο σπουδαία ομάδα της Formula 1. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με τη W Series φέτος και, παρά την εξαιρετικά συναρπαστική νέα μου θέση στην Aston Martin Cognizant Formula One Team, θα παραμείνω απόλυτα συγκεντρωμένος στο να οδηγώ με την καρδιά μου σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσω όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα W Series 2021. Θα ήθελα ιδιαίτερα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους τρεις πιο υψηλόβαθμους ανθρώπους της σειράς W Series, τον Sean Wadsworth, την Catherine Bond Muir και τον Dave Ryan. Χωρίς τις εκπληκτικές προσπάθειές τους να βάλουν τη σειρά W Series στον χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού με τόσο λαμπρό τρόπο και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, γυναίκες οδηγοί σαν εμένα δεν θα είχαν ποτέ βρει τον δρόμο τους στις οθόνες των ραντάρ ανθρώπων όπως ο Otmar Szafnauer, στον οποίο επίσης πρέπει να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ».

Από την πλευρά του ο Otmar Szafnauer, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής της Aston Martin Cognizant Formula One Team, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Jessica Hawkins ως τη νέα Πρέσβειρα Οδηγών της Aston Martin Cognizant Formula One Team. Δεν είχε εύκολο έργο στη μέχρι τώρα αγωνιστική της καριέρα, καθώς έπρεπε πάντα να παλεύει για τις θέσεις οδήγησης, όπως κάνουν όλοι οι νέοι οδηγοί, ειδικά οι νεαρές γυναίκες, και η αποφασιστικότητά της να νικήσει τις πιθανότητες είναι τόσο προφανής όσο και αξιοθαύμαστη.

Η Jessica τα πήγε καλά στην εναρκτήρια σεζόν της σειράς W Series, 2019, τερματίζοντας στην πρώτη 12άδα της βαθμολογίας της σειράς, η οποία επιτυχία της επέτρεψε να προχωρήσει στην επόμενη σεζόν της σειράς W Series, η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της κάρτας υποστήριξης οκτώ Grand Prix της Formula 1 φέτος.

Είμαστε σίγουροι ότι η Jessica θα συνεργαστεί πολύ καλά με όλους στην ομάδα μας, σε διάφορους κλάδους, τόσο στα Grands Prix όσο και ενδιάμεσα, αλλά και με τους πολλούς συνεργάτες μας».