Ένας χρόνος από το τρομακτικό ατύχημα του Romain Grosjean στο Μπαχρέιν (video)


Ένας χρόνος πέρασε από το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Romain Grosjean στο GP του Μπαχρέιν, από το οποίο η ασφάλεια των μονοθέσιων του επέτρεψε να βγει ζωντανός.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 29/11/2021

Ήταν 29 Νοεμβρίου 2020, όταν στη Στροφή 3 του Σακχίρ, στον εναρκτήριο γύρο του Grand Prix Μπαχρέιν, ο Romain Grosjean έχασε τον έλεγχο της Haas VF-20, καρφώθηκε με 192 km/h στις μπαριέρες στα δεξιά του, και είδε το μονοθέσιο να εκρήγνυται και να φλέγεται γύρω του.

Κατάφερε να απεγκλωβιστεί και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, και να βγει από την πύρινη λαίλαπα, με εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια.

Έκτοτε, μιλά πάντα για μία αναγέννηση από τις στάχτες του, σαν άλλος φοίνικας, κι η αλήθεια είναι πως η καριέρα του σίγουρα αναγεννήθηκε.

Γνωρίζοντας ήδη πως θα αποχωρήσει από τη Formula 1 με το τέλος του έτους, ο Γάλλος σκέφτηκε σοβαρά το μέλλον του στα cockpit, και αποφάσισε πως ήθελε να συνεχίσει να αγωνίζεται, παρά το ατύχημα που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Βρήκε απάγκιο στο IndyCar, και συγκεκριμένα στην Dale Coyne Racing, όπου φέτος πανηγύρισε 3 βάθρα και μία pole position. 

Ο ίδιος αποτελεί πια το ζωντανό παράδειγμα της θέλησης του ανθρώπου, και της ασφάλειας που παρέχει το motorsport στο κορυφαίο επίπεδο. Από το halo και το HANS, ως την αποκοπή του μονοθέσιου και τις μπαριέρες, όλα δούλεψαν για να μπορέσει ο Grosjean σήμερα να ζει, να οδηγεί και να χαίρεται την οικογένειά του.