Εντός των επόμενων εβδομάδων η απόφαση της Alfa Romeo για το μέλλον με τη Sauber


O CEO της Alfa Romeo, Jean Philippe Imparato, ξεκαθάρισε πως η συνέχιση της συνεργασίας της εταιρείας του με τη Sauber θα κριθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, καθώς ακόμα δε δεσμεύεται μακροπρόθεσμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ALFA ROMEO SAUBER MEDIA
  • 20/7/2022

H Alfa Romeo έχει μία ενδιαφέρουσα συνεργασία με τη Sauber, κάτι που δεν κάνει καμία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή στη Formula 1.

Δεν κατασκευάζει το σασί, ούτε τους κινητήρες, καθώς αυτά είναι αρμοδιότητες της Sauber και της Ferrari, αντίστοιχα.

Η εταιρεία του Μιλάνου πληρώνει απλώς για να έχει τα δικαιώματα επωνυμίας της ομάδας, καθώς και το branding της παντού, στο μονοθέσιο, τις πινακίδες, τον ρουχισμό.

Εμπλέκεται μόνο εμπορικά, κι αυτό αποφέρει σημαντικά έσοδα με μικρό κόστος για την εταιρεία του ομίλου Stellantis.

Κι ενώ αυτό το γνωρίζει εξαιρετικά ο CEO της, Jean Philippe Imparato, επιμένει στην επιλογή να κοιτάζει ανά έτος το αν θα συνεχίσει τη συνεργασία με την ελβετική ομάδα.

«Θα αποφασίσω μαζί με τους συνεργάτες μου για το 2023 εντός των επόμενων εβδομάδων,» δήλωσε στο Autosport.com. «Δεν σκοπεύουμε να σχεδιάσουμε από τώρα κάποιο πλάνο για την επόμενη πενταετία.

«Τώρα εστιάζουμε στο τι θα κάνουμε το 2023, και έχουμε υπογράψει με τους συνεργάτες μας [σ.σ. τη Sauber] μία ξεκάθαρη, μακροπρόθεσμη συμφωνία, που περιλαμβάνει όμως ετήσια εκτίμηση της κατάστασης. 

«Κάθε χρόνο θα κάνουμε το ίδιο, και θα αποφασίζουμε για το επόμενο έτος. 

«Για να είμαι και ξεκάθαρος, ό,τι έχει να κάνει με τους κινητήρες ή τις χορηγίες είναι αρμοδιότητα του Fred Vasseur και της Sauber.

«Το συμφέρον της Alfa Romeo είναι να παίρνει πίσω από αυτήν την επένδυση κάθε χρόνο, και να υπάρχει πρόοδος στον τομέα των επιδόσεων χρόνο με τον χρόνο. Όλα τ' άλλα είναι ξεχωριστά.»