Επαφές της Liberty Media με το Χόκενχαϊμ!


Μολονότι η Γερμανία απουσιάζει από το αρχικό πρόγραμμα της Formula 1 για το 2020, οι ραγδαίες εξελίξεις με τον COVID-19 οδήγησαν την Liberty Media στο να ξεκινήσει συζητήσεις με την πίστα του Χόκενχαϊμ!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/4/2020

Ο Chase Carey ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι η Formula 1 θα ξεκινήσει τον Ιούλιο από την Αυστρία, με τους πρώτους δυόμισι μήνες να περιστρέφονται γύρω από τις ευρωπαϊκές πίστες που βρίσκονται στο πρόγραμμα. Ποιες πίστες, όμως, είναι σε θέση να φιλοξενήσουν αγώνες επί ευρωπαϊκού εδάφους;

Το Σίλβερστοουν ανακοίνωσε πως το βρετανικό γκραν πρι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, η Αυστρία είναι θετική στη διοργάνωση ενός ή ακόμα και δύο αγώνων, όμως από εκεί κι έπειτα αρχίζουν τα… δύσκολα για τη Liberty Media.

Τούτη τη στιγμή μόνον η Ουγγαρία δεν έχει πάρει επίσημη θέση, θεωρώντας πως θα είναι σε θέση το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου να φιλοξενήσει αγώνα στο Χανγκαρόρινγκ. Η Ολλανδία και το Βέλγιο βρίσκονται μέχρι το τέλος Αυγούστου υπό καθεστώς απαγόρευσης συναθροίσεων, όπερ σημαίνει πως θα είναι εξόχως δύσκολο να φιλοξενήσουν αγώνες. Εκτός εάν συμφωνήσουν για γκραν πρι κεκλεισμένων των θυρών, πράγμα πολύ δύσκολο και στις δύο περιπτώσεις για καθαρά οικονομικούς λόγους.

Η Γαλλία είναι εκτός πλάνων για το 2020, όπως και το Μονακό, ενώ οι Ισπανοί ξεκαθάρισαν πως είναι ανοιχτοί σε συζητήσεις προκειμένου το γκραν πρι της Καταλονίας να διεξαχθεί τον Αύγουστο. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει και το τι μέλλει γενέσθαι με το ιταλικό γκραν πρι, καθώςο COVID-19 έπληξε βάναυσα τη γειτονική μας χώρα κι ειδικά τον Βορρά. Μολαταύτα οι Ιταλοί επιθυμούν διακαώς να φιλοξενήσουν αγώνα.

Η Liberty Media, λοιπόν, εξετάζει κι άλλες εναλλακτικές, μεταξύ των οποίων και το Χόκενχαϊμ. Μάλιστα ο Chase Carey ήρθε σε επικοινωνία με τους διαχειριστές της πίστας και τους ρώτησε σε πόσο χρόνο θα μπορούσε το Χόκενχαϊμ να είναι έτοιμο ώστε να φιλοξενήσει αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος.

Θεωρητικά, πάντως, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ετοιμασίες, καθώς η πίστα είναι εν λειτουργία και μόλις πέρυσι τον Ιούλιο φιλοξένησε αγώνα της Formula 1…