Έπαιξαν την… κολοκυθιά Verstappen και Stroll! (vid)


Δίχως ποινή οι δύο πιλότοι για την μεταξύ τους σύγκρουση στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Πορτογαλίας

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 23/10/2020

«Λάδι» έβγαλαν οι κριτές του πορτογαλικού γκραν πρι τόσο τον Max Verstappen όσο και τον Lance Stroll για το μεταξύ τους συμβάν στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του πορτογαλικού γκραν πρι.

Περίπου 25’ πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Verstappen και ο Stroll μονομάχησαν στο τέλος της ευθείας της πίστας του Πορτιμάο, με συνέπεια να έχουν επαφή στην εσωτερική της πρώτης στροφής.

Φαινομενικά η ευθύνη για το συμβάν ανήκε στον Verstappen, καθώς ο Stroll βρισκόταν μπροστά του και αριστερά. Εντούτοις, από την ακρόαση των δύο πιλότων προέκυψαν νέα δεδομένα!

Οι κριτές, λοιπόν, άκο0υσαν τους δύο οδηγούς αλλά και τους εκπροσώπους των ομάδων τους. Ο Stroll ισχυρίστηκε πως προσπέρασε τον Ολλανδό, επειδή βρισκόταν σε γρήγορο γύρο.

Η Red Bull ενημέρωσε τον Verstappen για τον Stroll, με τον Ολλανδό να υποθέτει ότι μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, ο Καναδός θα μείωνε ταχύτητα ώστε να περνούσε η Red Bull.

Όμως από το Pit wall της Racing Point ζήτησαν από τον Stroll να πιέσει και για δεύτερο συνεχόμενο γύρο. Ο Καναδός υπέθεσε ότι ο Verstappen θα μείωνε ταχύτητα, ώστε να δημιουργούσε διαφορά ανάμεσα στα δύο μονοθέσια, κάτι που αποτελεί πάγια τακτική. Έτσι δεν κοιτούσε στους καθρέφτες του για να διαπιστώσει ότι ο Verstappen επιχειρούσε να τον προσπεράσει από την εσωτερική.

ΟΙ δύο οδηγοί συμφώνησαν ότι η σύγκρουση ήταν αποτέλεσμα παρεξήγησης και το θέμα έκλεισε με τους κριτές να τους κάνουν απλή παρατήρηση.