Επέστρεψε στη Formula 1 ο Martin Whitmarsh


Ένας... φίλος από τα παλιά, ο Martin Whitmarsh ανέλαβε τον ρόλο του Group Chief Executive Officer της Aston Martin Performance Technologies.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/9/2021

Η Aston Martin Performance Technologies θα περιλαμβάνει τις δραστηριότητες της μάρκας στη Formula 1 και θα αναπτύξει, θα εφαρμόσει και θα προωθήσει στην αγορά τις τεχνικές ικανότητες και την πνευματική ιδιοκτησία του Ομίλου, με στόχο την παροχή των καλύτερων στην κατηγορία τους υπηρεσιών καινοτομίας, μηχανικής, δοκιμών και κατασκευής σε διάφορους βασικούς βιομηχανικούς τομείς.

Ο Whitmarsh είναι περισσότερο γνωστός στους γνώστες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τα μέσα ενημέρωσης και τους οπαδούς για τη μακρά και επιτυχημένη θητεία του στη McLaren, για την οποία εργάστηκε για 25 χρόνια (1989-2014) σε διάφορες ανώτερες θέσεις, μεταξύ των οποίων ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου και ο Διευθυντής της ομάδας της Formula 1 για έξι χρόνια (2008-2014).

Υπό την ηγεσία του, η McLaren διαφοροποίησε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες πέρα από την κύρια δραστηριότητά της, τη Formula 1, εγκαινιάζοντας τις εταιρείες McLaren Automotive και McLaren Applied Technologies.

Ο Whitmarsh διαδραμάτισε ανώτερο και ηγετικό ρόλο στην κατάκτηση περισσότερων από 100 Grand Prix Formula One και πολλαπλών Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Formula One, ενώ ήταν στο επίκεντρο της εξέλιξης αρκετών Παγκόσμιων Πρωταθλητών Formula One, συμπεριλαμβανομένου του Lewis Hamilton. Ο Whitmarsh ήταν επίσης πρόεδρος της Ένωσης Ομάδων της Formula One για τέσσερα χρόνια (2009-2013).

«Είμαι πολύ χαρούμενος που διορίστηκα από τον Lawrence Stroll στη θέση του Group Chief Executive Officer της νέας Aston Martin Performance Technologies, από την 1η Οκτωβρίου 2021. Γνωρίζω και θαυμάζω τον Lawrence εδώ και πολλά χρόνια και πάντα εντυπωσιαζόμουν εξαιρετικά από την τρομερή επιχειρηματική του οξυδέρκεια και τη φαινομενικά ανεξάντλητη φιλοδοξία του. Εξίσου, πάντα σεβόμουν την "Ομάδα Silverstone", αν μπορώ να την αποκαλέσω έτσι, η οποία συχνά ξεπερνούσε το βάρος της υπό τις διάφορες προηγούμενες ενσαρκώσεις της και η οποία τώρα έχει το βάρος με το οποίο μπορεί να χτυπήσει πιο δυνατά από ποτέ.

Ο Lawrence σκοπεύει η Aston Martin Cognizant Formula One Team να κερδίσει Παγκόσμια Πρωταθλήματα Φόρμουλα Ένα, ξεκάθαρα και απλά, και δεν θα τον ακολουθούσα σε αυτή την προσπάθεια αν δεν ήμουν απόλυτα πεπεισμένος ότι ήταν ένας απόλυτα εφικτός στόχος. Ξέρω τι χρειάζεται για να κερδίσεις στη Formula 1 και, εμπνευσμένος από την ηγεσία του Lawrence και υποστηριζόμενος από τις ικανότητες, το πάθος και την αποφασιστικότητα του εργατικού δυναμικού, σκοπεύω να κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι η ομάδα μας θα γίνει η νικηφόρα επιχείρηση που ο Lawrence είναι αποφασισμένος να γίνει.

Τέλος, αλλά καθόλου λιγότερο σημαντικό, είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τον σχηματισμό της νέας Aston Martin Performance Technologies, κάτω από την εταιρική ομπρέλα της οποίας θα βρίσκεται η Aston Martin Cognizant Formula One Team, και είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική ανάπτυξης και εφαρμογής των τεχνικών δυνατοτήτων και της πνευματικής μας ιδιοκτησίας ως μια επιτυχημένη και κερδοφόρα νέα επιχείρηση» τόνισε ο Martin Whitmarsh.