Ανακοινώθηκε ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Ayrton Senna στη μίνι σειρά του Netflix


Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Netflix για τη ζωή του θρύλου της Formula 1, έχει πλέον «κλειδώσει», με την πλατφόρμα να ανακοινώνει το όνομά του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: NETFLIX, WILLIAMS, MCLAREN
  • 23/3/2023

Οι ταινίες τα ντοκιμαντέρ και οι σειρές που αφορούν πρόσωπα της σκηνής του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρίσκονται, εδώ και λίγα χρόνια, στο απόγειο της δόξας τους. Οι θρύλοι της Formula 1 «μετακομίζουν» στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, χαρίζοντας λίγο από το μεγαλείο τους στην καθημερινότητα των fans.

Τώρα, το Netflix ετοιμάζει μία μίνι σειρά 6 επεισοδίων για τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, και έμβλημα της ταχύτητας, Ayrton Senna, με τον πρωταγωνιστή της να έχει ανακοινωθεί επισήμως από την πλατφόρμα ροής. Η σειρά Senna θα ρίξει φως σε όλες τις πτυχές της ζωής του Βραζιλιάνου, τόσο εντός, όσο κι εκτός της πίστας, με την οικογένειά του να παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και δημιουργία της σειράς.

Τον ρόλο του πρωταγωνιστή θα αναλάβει ο συμπατριώτης του Senna, Gabriel Leone, ενώ τα ηνία της παραγωγής θα κρατά ο Fabiano Gullane, Βραζιλιάνος παραγωγός και σκηνοθέτης. Στην παραγωγή θα συμμετέχουν επίσης και μέλη της οικογένειας του οδηγού, όπως και ο Vicente Amorim, ο οποίος θα συνεργαστεί με την Julia Rezende για τη σκηνοθεσία

«Είναι μία τεράστια ευθύνη κι επίσης πολύ μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσω έναν θρύλο που ενέπνευσε τόσους ανθρώπους στη ζωή του, βάζοντας σε πρώτο πλάνο το βραζιλιάνικο, αθλητικό ταλέντο,» είπε ο Leone. «Γνωρίζοντας ότι θα φέρουμε αυτήν την ιστορία σε εκατομμύρια ανθρώπους σε τόσες πολλές χώρες, μέσω του Netflix, με κάνει να θεωρώ ότι αυτός είναι και θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους ρόλους της καριέρας μου.»

«Ο Gabriel Leone έχει το χάρισμα του Senna, την ένταση αλλά και την ηπιότητά του,» είπε ο Amorim. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με το πώς έφερε στη ζωή τον Ayrton στα πρώτα του δοκιμαστικά. Είναι ένας Βραζιλιάνος ηθοποιός, ανερχόμενο διεθνές αστέρι,» προσέθεσε ο Gullene.

Κι η αδερφή του Ayrton, Viviane Senna, δήλωσε ενθουσιασμένη με την ηθοποιία του Leone, λέγοντας ότι «έχει την ικανότητα να ενσαρκώνει πιστά την ιδιαίτερη προσωπικότητα του Ayrton, ειδικά την πλευρά του που γνωρίζαμε εμείς, ως οικογένειά του, έξω από την πίστα.»