Επίσημο: Στην McLaren o Daniel Ricciardo


Στην ομάδα της McLaren θα συνεχίσει την καριέρα του ο Daniel Ricciardo αφήνοντας τη Renault μετά από δύο χρόνιο κοινής πορείας.

  • 14/5/2020

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επισημοποίηση του διαζυγίου ανάμεσα στη Ferrari και τον S. Vettel και το όργιο των φημών που ήθελαν τον Carlo Sainz Jr να παίρνει τη θέση του πολύπειρου Γερμανού, η ανακοίνωση της συνεργασίας ανάμεσα στη McLaren και τον D. Ricciardo έρχεται να προσθέσει ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του μεταγραφικού παζλ.

Στο τέλος αυτής της σεζόν, ο Αυστραλός πιλότος της Formula 1 την ομάδα της Renault μετά από δύο χρόνια συνεργασίας, επιλέγοντας να συνεχίσει την καριέρα του στη McLaren, όπου και θα πορευθεί από το 2021 δίπλα στον κατά πολύ νεότερό του Lando Norris.

H McLaren είχε προσεγγίσει τον D. Ricciardo και το 2018, μόνο που εκείνη την εποχή ο Αυστραλός είχε επιλέξει την ομάδα της Renault, βλέποντας τους Βρετανούς να βγαίνουν από ένα οδυνηρό διαζύγιο με την Honda.

Πλέον, οι προοπτικές της βρετανικής ομάδας είναι σαφώς καλύτερες καθώς από το 2021 θα εφοδιάζεται με τους κινητήρες της Mercedes οι οποίοι είναι από τους ισχυρότερους και πιο αξιόπιστους του πρωταθλήματος.

Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του D. Ricciardo στην McLaren κάτι όμως που δεν πρόκειται να αργήσει να πραγματοποιηθεί.