Επιστρέφει το λογότυπο της Honda στη Formula 1


Τα μονοθέσια των Red Bull και AlphaTauri θα φέρουν το λογότυπο της Honda για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση των Ιαπώνων από τη Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL
  • 5/10/2022

Η αποχώρηση της Honda από τη Formula 1 με το τέλος του 2021 έφερε την HRC (Honda Racing Corporation) στα μονοθέσια των Red Bull και AlphaTauri, δείχνοντας πως η «αποχώρηση» τελικώς δεν ήταν τόσο οριστική όσο αρχικά φαινόταν πως θα είναι.

Αυτό γίνεται σαφές κι από το γεγονός πως, αρχής γενομένης από το προσεχές Ιαπωνικό GP, η Honda επιστρέφει ως brand name στη Formula 1.

Η παρουσία του λογότυπου της μάρκας χαρακτηρίζεται ως «ενίσχυση της συνεργασίας» ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς οι Ιάπωνες ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο σπορ το 2026.

Ο Koji Watanabe, Επικεφαλής της Εποπτικής Μονάδας Εταιρικών Επικοινωνιών της Honda Motor Co. και Πρόεδρος της Honda Racing Corporation δήλωσε σχετικά:

«Το λογότυπο HRC στη μύτη και το λογότυπο της Honda στο πλάι των κινητήρων και των δύο ομάδων αντιπροσωπεύουν τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Honda και της Red Bull Group. Μέσω της τεχνικής υποστήριξης που παρέχεται από το HRC, η Honda θα υποστηρίξει πλήρως τις προκλήσεις που αναλαμβάνουν αυτά τα μονοθέσια για να γίνουν τα «γρηγορότερα στον κόσμο». Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτά τα μονοθέσια θα παρουσιαστούν στο Ιαπωνικό Grand Prix της F1, όπου η Honda είναι χορηγός επωνυμίας. Παρακαλούμε να υποστηρίξετε τις δύο ομάδες του Ομίλου Red Bull που ανταγωνίζονται με μονάδες ισχύος φορτωμένες με τεχνολογίες Honda.»