Έτοιμη για παν ενδεχόμενο η Pirelli στη Μαλαισία (VIDEO)


Ντεμπούτο για τη σκληρή γόμα, αυξημένες οι πιθανότητες βροχής.

  • 26/3/2014

Ο νέος κόσμος της Formula 1 με τα νέα ελαστικά, αντιμετωπίζει τη σκληρότερη φετινή δοκιμασία μέχρι στιγμής στη Μαλαισία: πρόκειται για ένα σιρκουί γνωστό για τον τραχύ ασφαλτοτάπητα και τις ακραίες καιρικές συνθήκες, από καύσωνες μέχρι τροπικές βροχές. Γι’ αυτές τις απαιτητικές συνθήκες, έχουν επιλεγεί οι δύο σκληρότερες γόμες της γκάμας: P Zero Orange hard και P Zero White medium.

Οι εξελιγμένες, φετινές γόμες Pirelli είναι σκληρότερες από πέρσι και με μειωμένο degradation, ενώ διατηρούν τα ίδια σπορ χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις που χαρίζουν ακόμα πιο συναρπαστικό αγωνιστικό θέαμα.

Paul Hembery, αγωνιστικός Διευθυντής Pirelli: «Η Μαλαισία θα είναι ο δεύτερος αγώνας όπου θα απολαύσουμε τη νέα γκάμα ελαστικών που σχεδιάστηκε για την τελευταία γενιά μονοθεσίων της F1 και παράλληλα θα δούμε για πρώτη φορά τη φετινή σκληρή γόμα. Η μεσαία γόμα ήταν άψογη στη Μελβούρνη, αλλά τα δεδομένα της Μαλαισίας είναι τελείως αντίθετα από της Αυστραλίας. Από τον λείο ασφαλτοτάπητα της Μελβούρνης περνάμε σε μία πολύ τραχιά άσφαλτο και από τις σχετικά ψυχρές συνθήκες του Albert Park μεταβαίνουμε σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος και πίστας. Ασφαλώς η πρόκληση θα είναι μεγάλη τόσο για τα νέα μονοθέσια όσο και για τους πιλότους και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο στη συνολική καμπύλη εκμάθησης. Οι βροχερές συνθήκες στις κατατακτήριες δοκιμές στην Αυστραλία επέτρεψαν στις ομάδες να δοκιμάσουν τα ενδιάμεσα και βρόχινα (full wet) ελαστικά του 2014, και αυτή η γνώση μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη στο Sepang».

Jean Alesi, πιλότος-σύμβουλος της Pirelli: «Το GP της Μαλαισίας είναι από τους σκληρότερους αγώνες της χρονιάς για πιλότους και ελαστικά. Αλλά πολλές από τις στροφές έχουν καλή ροή που σημαίνει ότι ακολουθώντας έναν ικανοποιητικό  ρυθμό μπορείς να περιορίσεις την καταπόνηση. Ο μεγαλύτερος εχθρός των ελαστικών στη Μαλαισία είναι το θερμικό degradation. Θα χρειαστεί να γίνουν αρκετοί αγώνες ακόμα πριν δούμε τις δυνατότητες όλων των ομάδων, κάτι που αποτελεί ενδιαφέρουσα παράμετρο. Κάτι άλλο με το οποίο συνδέω πάντα τη Μαλαισία είναι η δυνατή βροχή. Η εξέλιξη των ελαστικών από την εποχή που έτρεχα εγώ είναι ασύλληπτη: Δεν πιστεύω ότι κάποιος θα μπορούσε να έχει προβλέψει το ρυθμό αποβολής νερού που μπορούμε να πετύχουμε τώρα. Το πραγματικό πρόβλημα στο Sepang μπορεί να είναι το στάσιμο νερό: περιοριστικός παράγοντας εδώ δεν είναι τα ελαστικά αλλά το γεγονός ότι όταν υπάρχουν τεράστιες ποσότητες νερού, το μονοθέσιο ‘πλανάρει’ στο επίπεδο κάτω τμήμα του που σημαίνει ότι χάνεις τελείως τον έλεγχο. Επίσης, δυσχεραίνει την ορατότητα για τους πίσω οδηγούς».