Έτσι «αγόρασε» τη θέση του στη Williams ο Latifi


Για να βρεθείς στη Formula 1 πρέπει να έχεις ταλέντο. Όμως δεν αρκεί, πλέον, αυτό. Απαιτείται είτε να βρίσκεσαι στην Ακαδημία κάποιας ομάδας, είτε να έχεις «βαρύ» πορτοφόλι!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 21/5/2020

Όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Nicholas Latifi. Είναι κοινό μυστικό πως ο Καναδός πιλότος είναι αρκετά ταλαντούχος, όμως όχι περισσότερο από κάποιους άλλους συνομίλικούς του, οι οποίοι δεν θα βρουν (πιθανότατα) ποτέ τον… δρόμο που οδηγεί προς τη Formula 1.

Όμως έχει την… αμέριστη συμπαράσταση του πατέρα του, Michael, ο οποίος είναι από τους πιο ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες του Καναδά, έχοντας στην κατοχή του την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρίας Sofina Foods. Πρόκειται για μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες του Καναδά που ασχολούνται με τον τομέα των τροφίμων.

Ο Michael Latifi «χρηματοδότησε» την ενασχόληση του γιού του με το motorsport, εν συνεχεία επένδυση 225 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του 10% των μετοχών της McLaren το 2018. Και πλέον έχει στα χέρια του, επί της ουσίας, και την Williams.

Ο Michael Latifi παρείχε μια πολύ σημαντική οικονομική ενίσχυση ύψους 56 εκατομμυρίων ευρώ στη βρετανική ομάδα, προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω (και) του COVID-19.

Όμως για να δοθούν αυτά τα 56 εκατομμύρια, η Williams ενεχυρίασε στον Latifi την ιστορική συλλογή μονοθεσίων αντί 34 εκατομμυρίων και τις κτηριακές εγκαταστάσεις του Γκρόουβ αντί 22 εκατομμυρίων. Εφόσον η Williams δεν καταφέρει να αποπληρώσει το «δάνειο», τότε ο έλεγχος της ομάδας και της εταιρίας γενικότερα θα περάσει στον Michael Latifi.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με αυτόν τον τρόπο ο Latifi επί της ουσίας «εξασφάλισε» την καριέρα του γιού του στη Formula 1, καθώς ακόμα κι εάν η Williams αποπληρώσει αυτό το δάνειο, η «δέσμευση» που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι πολύ μεγάλη και θεωρείται από πολύ δύσκολο έως αδύνατον να «απομακρυνθεί» από την ομάδα ο Nicholas Latifi. Εκτός εάν ο ίδιος το επιθυμήσει!