Έτσι θα διεξαχθούν οι τρεις διπλοί αγώνες της Formula 1 το 2021


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία πήρε τις απαιτούμενες αποφάσεις αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής των τριών αγωνιστικών τριημέρων του 2021, στα οποία θα υπάρχει σαββατιάτικο sprint race.

  • 26/4/2021

Η Επιτροπή της FIA Formula 1 ενέκρινε ομόφωνα την την υιοθέτηση των κατατακτήριων δοκιμών σπριντ σε τρία γκραν πρι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2021. Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν σε δύο ευρωπαϊκές και μία μη ευρωπαϊκή πίστα.

Την Παρασκευή θα διεξαχθεί μια περίοδος κατατακτήριων δοκιμών μετά τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά που θα θα καθορίσει το grid για τον αγώνα Sprint του Σαββάτου. Τα αποτελέσματα του Σαββάτου θα καθορίσουν το grid για τον αγώνα της Κυριακής.

Έχει αποφασιστεί ότι οι τρεις πρώτοι που θα τερματίσουν στον αγώνα Sprint του Σαββάτου θα λάβουν τρεις, δύο κι έναν βαθμό αντίστοιχα.

Τα πρώτα δοκιμαστικά το πρωί της Παρασκευής θα διεξαχθούν με δύο σετ ελαστικών για κάθε πιλότο, ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές το απόγευμα της ίδιας ημέρας μόνο με πέντε διαθέσιμα σετ μαλακών ελαστικών.

Το Σάββατο στα δεύτερα Ελεύθερα δοκιμαστικά διάρκειας 60 λεπτών το πρωί, θα είναι διαθέσιμο ένα σετ ελαστικών για κάθε πιλότο, ενώ στο Sprint Race των 100 χιλιομέτρων θα υπάρχουν δύο διαθέσιμα σετ ελαστικών.

Στον κυριακάτικο κυρίως αγώνα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα δύο εναπομείναντα σετ ελαστικών.

Σε περίπτωση βρόχινων συνθηκών θα είναι διαθέσιμα τρία σετ wet και τέσσερα σετ intermediate για όλο το τριήμερο. Εάν το FP1 ή οι κατατακτήριες δοκιμές είναι υπό βροχή, οι ομάδες θα λάβουν ένα επιπλέον σετ ενδιάμεσων ελαστικών αλλά πρέπει να επιστρέψουν ένα χρησιμοποιημένο σετ ενδιάμεσων ελαστικών πριν από το spirt race.

Εάν ο αγώνας sprint διεξαχθεί υπό βροχή, οι ομάδες μπορούν να επιστρέψουν 1 σετ χρησιμοποιημένων wet ή intermediates μετά απ’ αυτόν, προκειμένου να αντικατασταθούν με ένα νέο σετ intermediates. Κοντολογίς, το μέγιστο όριο wet και intermediates είναι εννέα σετ.