F1: Αλλαγές για λόγους ασφαλείας ενόψει 2023 - Σύντομα το πόρισμα για τα συμβάντα της Suzuka


Η FΙΑ αποφάσισε να κάνει δύο αλλαγές στα μονοθέσια της F1 για λόγους ασφαλείας, ενώ το πόρισμα της ανάλυσης για την παρουσία του γερανού στη Suzuka αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 19/10/2022

Η συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Λονδίνο έφερε εξελίξεις σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα της Formula 1.

Αρχικά, σε επίπεδο ασφαλείας, η FIA κι οι ομάδες αποφάσισαν την αύξηση του μεγέθους των καθρεπτών στα μονοθέσια, αρχής γενομένης το 2023, με στόχο τη βελτίωση της ορατότητας. Στη Σιγκαπούρη, αρκετες ομάδες δοκίμασαν μεγαλύτερους καθρέφτες στα μονοθέσιά τους με στόχο τη συγκέντρωση εντύπωσεων και δεδομένων, αλλά η τελική απόφαση πάρθηκε τώρα.

Έπειτα, ενισχύεται η περιοχή του roll hoop, δηλαδή αυτή πάνω από το κεφάλι του οδηγού, στην εισαγωγή αέρα, ως αντίδραση στην κατάρρευση αυτού στο ατύχημα που είχε ο Guanyu Zhou στον αγώνα του Silverstone, τον περασμένο Ιούλιο.

Σύντομα το πόρισμα για το ευτράπελο του Ιαπωνικού Grand Prix

Φυσικά, η Ομοσπονδία δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα έγιναν στον αγώνα της Suzuka προ δύο εβδομάδων, όταν γερανός βρέθηκε μέτρα μακριά από τα διερχόμενα μονοθέσια, σχεδόν πάνω στην αγωνιστική γραμμή.

Σύμφωνα με τη FIA, «υπάρχουν προβλήματα στο πώς γίνονται οι διαδικασίες και θα επιλυθούν σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο χρόνο,» με το πλήρες πόρισμα της σχετικής ανάλυσης να έρχεται «εντός των επόμενων ημερών».