F1: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αγώνες τον Ιανουάριο του 2021!


Θετικά θα αντιμετώπιζαν οι ομάδες της Formula 1 το ενδεχόμενο διεξαγωγής μίας Super Season, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021, με τη διεξαγωγή των τελευταίων αγώνων του… 2020!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 28/3/2020

Την παραπάνω άποψη εξέφρασε ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia. Ο «ισχυρός άνδρας» της scuderia από την ημέρα που επέστρεψε από την Αυστραλία βρίσκεται στο σπίτι του απ’ όπου συντονίζει ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία της ομάδας του, μιλώντας σχεδόν σε καθημερινή βάση με τους πιλότους του, Sebastian Vettel και Charles Leclerc.

Ο Binotto τόνισε πως «βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Chase Carrey, στον οποίον έχουμε αφήσει το ελεύθερο να κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου το πρόγραμμα των αγώνων να διαμορφωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο team principal της Ferrari τόνισε πως «θα μπορούσαμε να κάνουμε διήμερους αγώνες, με τις ελεύθερες δοκιμές να διεξάγονται το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να εντάξουμε όσους περισσότερους back to back αγώνες γίνεται. Επίσης, το γεγονός ότι τα εργοστάσια είναι κλειστά αυτή την εποχή, μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αγώνες τον Αύγουστο.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η σεζόν να επιμηκυνθεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, είπε πως «υπάρχουν μέρη στα οποία θα μπορούσαν να διεξαχθούν αγώνες τον Ιανουάριο. Εάν μια τέτοια κίνηση εξασφαλίζει την πραγματοποίηση ενός πιο πλήρους Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είμαστε θετικοί στο να το συζητήσουμε. Αρκεί η επόμενη σεζόν να μην ξεκινήσει πριν από τον Μάρτιο του 2021».

Να σημειωθεί πως η διεξαγωγή αγώνων πέριξ της Πρωτοχρονιάς ήταν συνήθης διαδικασία κατά τις πρώτες δεκαετίες «ζωής» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Το γκραν πρι της Νοτίου Αφρικής είχε διεξαχθεί ανήμερα την Πρωτοχρονιά το 1965 και το 1968, ενώ το 1967 είχε λάβει χώρα στις 2 Ιανουαρίου. Και η Αργεντινή, όμως, είχε φιλοξενήσει αγώνες στις 9 Ιανουαρίου (1977), στις 12 του μήνα (1975) αλλά και στις 13/1 (1957, 1974, 1980).

Επίσης, το 1962 η σεζόν είχε ολοκληρ4ωθεί στις 29 Δεκεμβρίου με το γκραν πρι της Νοτίου Αφρικής στο East London.