F1: Επιβεβαιώθηκε η συνεργασία McLaren - Μercedes


Τη συνεργασία της με την ομάδα της Mercedes-AMG επιβεβαίωσε η McLaren, η οποία θα προμηθεύεται κινητήρια σύνολα από του Γερμανούς, αρχής γενομένης από το 2021.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/9/2019

Τη Mercedes-AMG και ένα από ισχυρότερα κινητήρια σύνολα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 επέλεξε η αγωνιστική ομάδα τη McLaren, επιβεβαιώνοντας με ανακοίνωση την έναρξη της συνεργασία της με τους Γερμανούς.

Αρχής γενομένης από το 2021, τα μονοθέσια της McLaren θα εφοδιάζονται με κινητήρια σύνολα της Mercedes-AMG, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η βρετανική ομάδα τα τελευταία χρόνια ώστε να επιστρέψει στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1.

H συμφωνία ανάμεσα στην Mercedes-AMG και την McLaren θα έχει διάρκεια τρία έτη καθώς προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2024. Να θυμίσουμε ότι οι δύο πλευρές έχουν συνεργαστεί και στο πρόσφατο παρελθόν, καθώς μέχρι και το 2014 τα μονοθέσια της McLaren έφεραν τα κινητήρια σύνολα της Mercedes.

Έκτοτε, η McLaren συνεργάστηκε με την Honda, φτάνοντας στο χείλος της καταστροφής, γεγονός που ανάγκασε τους Βρετανούς να διακόψουν πρόωρα τη συνεργασία τους με τους Ιάπωνες και να απευθυνθούν στη Renault από την οποία προμηθεύονται σήμερα τους κινητήρες των μονοθεσίων τους.