F1: Έρχεται και νέα υποψηφιότητα για το grid του 2026 - Τα σενάρια για τη Hyundai


Ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, έδωσε το στίγμα πως θα παρουσιαστεί ακόμα μία υποψηφιότητα για το grid της Formula 1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 25/1/2023

Με την αναμενόμενη αλλαγή στους κανονισμούς των μονάδων ισχύος το 2026, έχει ήδη δημιουργηθεί ενδιαφέρον από νέους κατασκευαστές.

Η Audi έχει ήδη επιβεβαιώσει την είσοδό της στο σπορ μέσω της Sauber, ενώ η Honda εξετάζει την επιστροφή της στο grid και η Porsche ψάχνει συνεργάτη για να πράξει το ίδιο.

Μιλώντας στο γερμανικό Auto Motor und Sport, ο πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, τόνισε πως μπορεί ακόμα και σε λίγες μέρες να υπάρξει δημόσια έκφραση ενδιαφέροντος για εμπλοκή στο σπορ από νέα εταιρεία: 

«Σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, θα δούμε ακόμα έναν κατασκευαστή να υπογράφει υπέρ των κανονισμών γύρω από τους κινητήρες του 2026.»

Και συνέχισε:

«Πρέπει να έχουμε ανοιχτές τις πόρτες για σοβαρές υποψηφιότητες. Αυτό θα προσέλκυε κι άλλους ενδιαφερόμενους. Έχουμε και το cost cap που λειτουργεί, και θέλουμε να το βελτιώσουμε.»

Τι ισχύει για τη Hyundai

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει προκύψει έντονη φημολογία για πιθανό ενδιαφέρον της Hyundai να εμπλακεί στη Formula 1, με δεδομένο ότι έχει ήδη παρουσία σε σπορ με υβριδικά μοτέρ, το WRC.

Ωστόσο, ο νέος επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Cyril Abiteboul, που έχει παρελθόν στα της F1 από τα χρόνια του στη Renault, διέψευσε αυτά τα σενάρια:

«Δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο. Ασφαλώς, η Hyundai είναι μία εταιρεία παθιασμένη με την εξέλιξη, έχοντας νέα προϊόντα στην γκάμα της. Και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έρχεται να υποστηρίξει όλο αυτό.

«Οι αγώνες ράλλυ είναι εξαιρετικοί για την προώθηση της κατηγορίας Α. Αλλά θα πρέπει να δούμε πώς κινείται αυτή, και να δούμε αν τα ράλλυ συνεχίζουν να εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό.

«Αυτή είναι η προτεραιότητά μας επί του παρόντος. Πρέπει να κερδίζουμε και να διασφαλίζουμε πως τα ράλλυ συνεχίζουν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρείας.»