F1: Η Honda εξελίσσει τον κινητήρα του 2022 για τη Red Bull, παρά την αποχώρησή της


Η Honda συνεχίζει να εξελίσσει τον κινητήρα που θα έχει η Red Bull υπό τη δική της επωνυμία το 2022, παρά το γεγονός ότι οι Ιάπωνες θα αποχωρήσουν από τη Formula 1 με το τέλος του 2021.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 21/6/2021

Η Honda θα αποχωρήσει από τη Formula 1 με το τέλος της τρέχουσας σεζόν, όπως ανακοίνωσε από το καλοκαίρι του 2020.

Αυτό οδήγησε τη Red Bull στο να πάρει την απόφαση να χτίσει το δικό της τμήμα για την εξέλιξη και συντήρηση των κινητήρων της από το 2022 ως και το 2026, όταν και θα έρθουν οι νέοι κανονισμοί.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα αγοράσει την IP της Honda Racing F1, ενώ ήδη έχει προχωρήσει στην ίδρυση και στελέχωση της Red Bull Powertrains, που αποτελεί παρακλάδι της Red Bull Technologies και θα ασχολείται μόνο με τα κινητήρια σύνολα των Red Bull και AlphaTauri.

Οι Ιάπωνες, όμως, θέλουν να βοηθήσουν τους νυν συνεργάτες τους και μετά το πέρας της επαγγελματικής τους σχέσης.

Ο επικεφαλής της Honda F1, Masashi Yamamoto, μίλησε στην ολλανδική έκδοση του Motorsport.com, κι ανέφερε πως η ομάδα του εξελίσσει ένα νέο κινητήρα για το 2022, που θα μπορεί να δεχτεί και το βιοκαύσιμο Ε10, η χρήση του οποίου θα γίνει υποχρεωτική από τη νέα σεζόν.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά:

«Αυτό συζητάμε τώρα. Προσωπικά, λυπάμαι που φεύγουμε από το σπορ. Θα ήθελα να μείνει η Honda, αλλά σέβομαι και κατανοώ την απόφαση που έχει ληφθεί.

«Είμαι πεπεισμένος πως έχουμε κάνει όσα μπορούσαμε για να ανταγωνιστούμε στα ίσια με τη Mercedes. Η Red Bull μας έχει δώσει την ευκαιρία να πάρουμε το μέγιστο από τον κινητήρα μας στην τελευταία μας σεζόν.

«Οι κινητήρες τώρα βρίσκονται πολύ κοντά από άποψη απόδοσης. Οι διαφορές βασίζονται πλέον στην πίστα και τις συνθήκες που επικρατούν. Πρέπει να συνεχίσουμε να εξελίξουμε τον κινητήρα.»