F1 - Horner για Wolff: «Στην θέση του, δεν θα μιλούσα»


Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, ήταν ιδιαίτερως δηκτικός κατά του ομολόγου του στη Mercedes, Toto Wolff, με αφορμή την ευκαμψία της εμπρός πτέρυγας της W12.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 4/6/2021

Το ζήτημα των εύκαμπτων εμπρός και πίσω αεροτομών, βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας της Formula 1 εδώ και τρεις εβδομάδες, μετά τις παρατηρήσεις Hamilton και Mercedes για την πίσω αεροτομή της RB16B.

Με τον αγώνα στο Μπακού να είναι ο τελευταίος πριν τεθεί σε ισχύ η τεχνική ντιρεκτίβα της FIA, που ορίζει με σαφήνεια το πόσο μπορεί να λυγίζει η εκάστοτε πτέρυγα κάτω από συγκεκριμένα φορτία, οι ομάδες παραμένουν σε διαρκή αντιπαράθεση επ' αυτού.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν προκύψει αρκετά βίντεο που φανερώνουν ταλαντώσεις στην εμπρός αεροτομή της Mercedes W12.

Μιλώντας σχετικά στον αέρα του Sky Sports F1, o team principal της Red Bull, Christian Horner εμφανίστηκε έτοιμος για πόλεμο:

«Στην θέση του Toto, με την εμπρός πτέρυγα που έχουν στο μονοθέσιό τους, δεν θα μιλούσα.»

Όταν οι άνθρωποι του δικτύου έπαιξαν στον αέρα πλάνα από την μπροστά αεροτομή της W12, ο Horner κλήθηκε να σχολιάσει, λέγοντας:

«Δεν έχω να πω πολλά. Μπορείτε να δείτε το αυτοκόλλητο του χορηγού στην εμπρός πτέρυγα, που μετά εξαφανίζεται κατά το φρενάρισμα. Ίσως για αυτό γίνεται, για να φαίνεται ο νέος χορηγός στην πτέρυγα.»