F1: Με αναβαθμισμένο κινητήρα η Honda στη Γαλλία


Στη δεύτερη αναβάθμιση του κινητήριου συνόλου της προχωρά η Honda, με τους Ιάπωνες να εστιάζουν πλέον στην αύξηση της ισχύος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/6/2019

Με στόχο την αύξηση της απόδοσης του υβριδικού κινητήριου συνόλου με το οποίο εφοδιάζει τις ομάδες της Red Bull και της Toro Rosso, η Honda προχωρά στην αναβάθμισή του.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν που οι Ιάπωνες προχωρούν στην αναβάθμιση του κινητήρα τους –η πρώτη πραγματοποιήθηκε πριν το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν- επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να μειώσουν την ψαλίδα που τους χωρίζει από τις κορυφαίους κατασκευαστές του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της ιαπωνικής ομάδας, η αναβάθμιση του κινητήρα σχετίζεται με τον υπερσυμπιεστή καυσαερίων.

Ο νέος κινητήρας της Honda θα τοποθετηθεί ενόψει του γαλλικού Grand Prix στα μονοθέσια των Vestappen, Gasly και Kvyat, με τον Ρώσο πιλότο της Toro Rosso να είναι αναγκασμένος να εκκινήσει από τις πιο πίσω θέσεις του grid εξαιτίας της αντικατάστασης αυτής.

Αντιθέτως, με την παλαιότερη εκδοχή του υβριδικού συνόλου της Honda πρόκειται να αγωνιστεί στο γαλλικό Grand Prix ο έτερος πιλότος της Toro Rosso,A. Albon, αποφεύγοντας την ποινή που θα τον έριχνε στις τελευταίες θέσεις της εκκίνησης,