F1: Οι πρώτες εικόνες από την πίστα στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας


Η διοργάνωση του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες των κτηρίων του pitlane, έξι μήνες πριν τον πρώτο αγώνα στους δρόμους της Τζέντα.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/6/2021

Το πρώτο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να διεξαχθεί στις 3-5 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, με την πίστα στους δρόμους της παραλιακής πόλης της Τζέντα να έχει ήδη σχεδιαστεί και να βρίσκεται υπό κατασκευή.

Σήμερα, η διοργάνωση του αγώνα δημοσίευσε τα πρώτα renderings των κτηρίων του pitlane, που έχουν σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Ulrich Merres, ο οποίος εργάζεται στην ομάδα του Hermann Tilke, του εμπνευστή των περισσότερων σιρκουί της F1 τα τελευταία 20 χρόνια.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραζόμαστε αυτές τις εικόνες των κτηρίων του pit και των ομάδων με τον υπόλοιπο κόσμο,» δήλωσε ο Πρίγκιπας Khalid Bin Sultan Al Abdullah Al Faisal. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας της Σαουδικής Αραβίας.

«Τα κτήρια των pits συμβολίζουν ό,τι αντιπροσωπεύει αυτός ο αγώνας: το καλωσόρισμα στη χώρα, το μοντέρνο και το συναρπαστικό.

«Με μόλις έξι μήνες να απομένουν μέχρι η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να έρθει στη Σαουδική Αραβία, οι προετοιμασίες προχωρούν με τρομερό ρυθμό, καθώς η ομάδα ετοιμάζεται για το πρώτο Grand Prix Σαουδικής Αραβίας.

«Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στη Τζέντα τον Δεκέμβριο για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο ρεκόρ και υψηλού επιπέδου διασκέδαση.»