F1: Σε παρουσιάσεις προς το κοινό θα επιδίδονται οι ομάδες το 2022


Ο επικεφαλής αγωνιστικών θεμάτων της F1, Ross Brawn, αποκάλυψε το πλάνο του σπορ που θέλει τις ομάδες να παρουσιάζουν στο κοινό τις αλλαγές που θα έχουν κάνει στα μονοθέσιά τους πριν από κάθε αγώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 26/12/2021

Το 2022 μοιάζει πεδίο δόξης λαμπρό για τη Formula 1 να δοκιμάσει νέες ιδέες με γνώμονα το κοινό και τη προσέλκυση ενδιαφέροντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ross Brawn αποκάλυψε μιλώντας σε επιλεγμένη μέλη του Τύπου πως οι ομάδες θα πρέπει να παρουσιάζουν στα media και τους θεατές τις αλλαγές που θα έχουν κάνει στα μονοθέσιά τους για το εκάστοτε Grand Prix.

«Αυτό που κάνουμε την Παρασκευή είναι μια μεγάλη συνάντηση για εσάς [τα μέσα ενημέρωσης] για να ρίξετε μια ματιά στα αυτοκίνητα και να μιλήσετε με το προσωπικό», εξήγησε ο Brawn.

«Έτσι του χρόνου, την Παρασκευή το πρωί, τα μονοθέσια θα σας παρουσιάζονται από τις ομάδες. Αυτές θα εξηγούν τις αλλαγές που έκαναν για εκείνο το Σαββατοκύριακο και θα τις δηλώσουν επίσημα στη FIA.

«Θα δώσει μία άλλη νότα και θα δημιουργήσει και άλλο ενδιαφέρον για το άθλημα, επειδή η τεχνική πλευρά του αθλήματος είναι αρκετά συναρπαστική για πολλούς θεατές».

Αυτό που γινόταν μέχρι και φέτος ήταν οι φωτογράφοι κι οι τεχνικοί αναλυτές κάθε μέσου να απαθανατίζουν και να προσπαθούν να εξηγήσουν τι κάνει κάθε νέο μέρος που έχει εισάγει η εκάστοτε ομάδα στο μονοθέσιό της, αλλά τώρα, με αυτήν την ιδέα, οι ομάδες θα εξηγούν απευθείας στο κοινό τι έχουν βελτιώσει στα αγωνιστικά τους, φέρνοντας πιο κοντά τους θεατές και σε αυτήν την πλευρά του σπορ.