F1: Σκέψεις για 'Grand Slam' το 2022 και επιπλέον βαθμούς μέσα στο τριήμερο


Ο πρόεδρος και CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, έχει βάλει τα θεμέλια για μία νέα μορφή βαθμολόγησης από το 2022, που θα επιβραβεύει τον οδηγό που προωτοστατεί σε κατατακτήριες, Sprint Qualifying και αγώνα.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 14/6/2021

Το Sprint Qualifying θα κάνει το ντεμπούτο του φέτος στα Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας και Σάο Πάολο (στο τελευταίο, αν διεξαχθεί κανονικά), με ανάμεικτες αντιδράσεις από οδηγούς και θεατές.

Η φετινή σεζόν θα αποτελέσει καθαρά δοκιμαστική για αυτό το νέο format, με τους ιθύνοντες του σπορ να είναι διατεθειμένοι να μην το επανεισάγουν, αν αποδειχθεί ότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Παρόλα αυτά, στο παρασκήνιο γίνονται ήδη οι προετοιμασίες για επέκταση αυτού του συστήματος.

Ρεπορτάζ της ιταλικής Gazzetta dello Sport αναφέρει πως γίνονται σκέψεις για την εγκαθίδρυση ενός βαθμολογικού bonus για τον οδηγό που παίρνει pole position την Παρασκευή, νίκη στο sprint qualifying το Σάββατο και νίκη στον μεγάλο αγώνα της Κυριακής.

Ως έχουν τώρα τα πράγματα, οι τρεις πρώτοι προβλέπεται να παίρνουν βαθμούς στο Sprint Qualifying, με 3 για τον πρώτο, 2 για τον δεύτερο και 1 για τον τρίτο.

Η ιταλική εφημερίδα δεν αναφέρει συγκεκριμένα για πόσους βαθμούς γίνεται λόγος, όμως τονίζει πως αυτό μπορεί να ισχύσει και έως για 7 Grand Prix μέσα στη σεζόν - με τα τωρινά δεδομένα, αυτό σημαίνει πως το 1/3 των αγώνων θα έχει αυτό το ιδιαίτερο format για το 2022.