F1: Τα ελαστικά του Verstappen θα άντεχαν μέχρι το τέλος του GP Αζερμπαϊτζάν


Ο team principal της Red Bull, Christian Horner, αποκάλυψε πως τα ελαστικά του Max Verstappen ήταν σε καλή κατάσταση, και χωρίς το κλατάρισμα θα έβγαζαν όλον τον αγώνα στο Μπακού.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/6/2021

Το μεγάλο γεγονός του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν ήταν το αιφνίδιο κλατάρισμα του πίσω αριστερού ελαστικού του Max Verstappen, που οδήγησε και στην εγκατάλειψή του, ενώ ήταν καθ'οδόν για τη δεύτερη φετινή του νίκη.

Αντίστοιχο κλατάρισμα στον 31ο γύρο έπαθε κι ο Lance Stroll, ανοίγοντας μία μεγάλη κουβέντα για το αν αυτές οι αστοχίες ήταν απόρροια φθοράς ή επαφής με κάποιο θραύσμα.

Με την Pirelli να έχει ήδη μεταφέρει τα ελαστικά που αστόχησαν στα κεντρικά της στο Μιλάνο για τους απαραίτητους ελέγχους, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, αποκάλυψε πως η C3 γόμα του Verstappen «θα άντεχε ως το τέλος άνετα», εξηγώντας:

«Με την αντοχή του ελαστικού και το πώς οδηγούσε ο Max, θα έπρεπε να είμαστε κάτι παραπάνω από άνετοι.

«Από αυτό που μπορούσαμε να δούμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, το ελαστικό δεν είχε ταλαιπωρηθεί, οι θερμοκρασίες ήταν σε καλά επίπεδα.»

Ο ίδιος τόνισε εκ νέου πως η ομάδα δεν είχε καμία ένδειξη πριν γίνει το μοιραίο κλατάρισμα:

«Ο μηχανικός του μόλις του είχε μιλήσει στην ενδοεπικοινωνία για να βεβαιωθεί ότι όλα είναι υπό έλεγχο, και ξαφνικά έγινε το 'μπαμ'. Ήταν τελείως απρόσμενο.»